INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mali: Intenzivno radimo na projektu gondole u Beogradu

21.07.2015. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se intenzivno radi na realizaciji projekta gondole koja će povezivati Novi Beograd, Adu Ciganliju i Košutnjak, dodajući da su gondole među najzanimljivijim turističkim atrakcijama, ali i gradsko prevozno sredstvo budućnosti.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Mali je u izjavi „Tanjugu“, rekao da je sproveden postupak javne nabavke za usluge izrade prethodne studije opravdanosti sa generalnim projektom za izgradnju gondole u Beogradu.

- Završen je postupak javne nabavke, a zaključenje ugovora sa izabranim ponuđačem se očekuje krajem meseca. Želimo da na taj način unapredimo razvoj novog vida saobraćaja u gradu, kao i turističku ponudu prestonice – rekao je Mali.

Kako je istakao, definisan je rok za završetak prethodne studije opravdanosti, a on je 60 dana od dana potpisivanja ugovora, odnosno do kraja septembra.

Studija se, dodao je on, radi fazno-generalni projekat u roku od 30 dana od zaključenja ugovora, a prethodna studija i finalna vezija elaborata u roku od 60 dana od dana potpisivanja ugovora.

- Ozbiljno smo pristupili ovom poslu s obzirom da Beogradu trenutno nedostaje takav vid prevoza. U mnogim svetskim gradovima, poput Rija de Žaneira i Lisabona, gondole su jedne od najzanimljivih turističkih atrakcija, ali i gradsko prevozno sredstvo budućnosti – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, Beograd ide u korak sa vremenom, a grad njegove veličine i značaja svakako zaslužuje gondolu kao prevozno sredstvo, koje je pritom ekološko, brzo i velikog kapaciteta, dok su troškovi održavanja niski.

Grad Beograd i JP „Skijališta Srbije“ su u maju ove godine potpisali Protokol o saradnji na pripremi realizacije navedenog projekta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;