Mali: Intenzivno radimo na projektu gondole u Beogradu

21.07.2015. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se intenzivno radi na realizaciji projekta gondole koja će povezivati Novi Beograd, Adu Ciganliju i Košutnjak, dodajući da su gondole među najzanimljivijim turističkim atrakcijama, ali i gradsko prevozno sredstvo budućnosti.

Mali je u izjavi „Tanjugu“, rekao da je sproveden postupak javne nabavke za usluge izrade prethodne studije opravdanosti sa generalnim projektom za izgradnju gondole u Beogradu.

- Završen je postupak javne nabavke, a zaključenje ugovora sa izabranim ponuđačem se očekuje krajem meseca. Želimo da na taj način unapredimo razvoj novog vida saobraćaja u gradu, kao i turističku ponudu prestonice – rekao je Mali.

Kako je istakao, definisan je rok za završetak prethodne studije opravdanosti, a on je 60 dana od dana potpisivanja ugovora, odnosno do kraja septembra.

Studija se, dodao je on, radi fazno-generalni projekat u roku od 30 dana od zaključenja ugovora, a prethodna studija i finalna vezija elaborata u roku od 60 dana od dana potpisivanja ugovora.

- Ozbiljno smo pristupili ovom poslu s obzirom da Beogradu trenutno nedostaje takav vid prevoza. U mnogim svetskim gradovima, poput Rija de Žaneira i Lisabona, gondole su jedne od najzanimljivih turističkih atrakcija, ali i gradsko prevozno sredstvo budućnosti – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, Beograd ide u korak sa vremenom, a grad njegove veličine i značaja svakako zaslužuje gondolu kao prevozno sredstvo, koje je pritom ekološko, brzo i velikog kapaciteta, dok su troškovi održavanja niski.

Grad Beograd i JP „Skijališta Srbije“ su u maju ove godine potpisali Protokol o saradnji na pripremi realizacije navedenog projekta.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
solis 14.07.2018.
Novi Sad je malo ispod radara, ali gradi se...
w 11.07.2018.
Koliko MHE je izgradjeno u evropskoj uniji?...
Goran 07.07.2018.
Molim Vas da mi odgovorite da li neko u Srb...
mirko 07.07.2018.
Mogu li sa namenskim OSB plocama natkriti t...
Elmer 06.07.2018.
Pozdrav jedno laičko pitanje - ukoliko se o...