INFONET-468X60-BANNER

Stepa gotov i na 40 stepeni!

20.07.2015. | N. V. | Novosti

Na gradilištu u Ulici vojvode Stepe sve je manje posla, a kako tvrdi izvođač radova, rok za završetak više neće biti produžavan. Iako meteorolozi najavljuju skoro nepodnošljive tropske vrućine do kraja meseca, koje će se kretati od 36 do 40 stepeni, u preduzeću „Ratko Mitrović-Niskogradnja“ kažu da vremenske prilike neće uticati na njihov rad.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Završili smo sve radove, preostalo je još da uradimo kontaktnu mrežu – objašnjava Ilija Đorđević, direktor preduzeća „Ratko Mitrović-Niskogradnja“. - Te radove obavljamo noću, ali ne zbog vrućine, već da ne bismo usporavali saobraćaj. Majstori povezuju žice, i njima je lakše, a i vozačima. A radnici tokom dana, kada je baš nepodnošljivo toplo prave pauze, sklanjaju se u hladovinu, ali to su sve profesionalci sa iskustvom, koji su navikli da rade i u takvim uslovima. Mogu reći da su radovi završeni što se tiče nas, još ta mreža da se uradi. Sve će biti gotovo u roku.

Dugo najavljivana rekonstrukcija Vojvode Stepe, od Autokomande do okretnice na Banjici, kojom je obuhvaćena tramvajska pruga ukupne dužine oko 4,5 kilometara, kružni tok i tramvajski terminal Trošarina, konačno je započeta u julu 2014. Prema prvobitnom dogovoru trebalo je da bude završena 11. ovog meseca, ali je u dogovoru sa čelnicima grada rok produžen do 31. jula. I kako trenutno stvari stoje, poslednjeg julskog dana biće stavljena tačka.

Cena 18 miliona

Cena rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe varirala je od 15 do 22 miliona evra, a prema poslednjim informacijama kompletna obnova će koštati oko 18 miliona. Glavni projekat rekonstrukcije izradio je Saobraćajni institut CIP, a radovi se finansiraju iz kredita „Evropske banke za obnovu i razvoj“ (EBRD) vrednog 57 miliona evra. Deo novca će biti iskorišćen za rekonstrukciju Trga Slavija i Bulevara oslobođenja.

Šine po sredini

Novoprojektovani poprečni profil ulice je širine od 16 do 20 metara, sa tramvajskim kolosecima širine jedan metar u sredini saobraćajnice i u nivou kolovoza, sa obostranim saobraćajnim trakama širine tri metra za svaki smer i trotoarima. Na delu saobraćajnice, gde to uslovi dozvoljavaju, biće izgrađena parking-mesta duž spoljne ivice kolovoza.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;