INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novih 3,6 miliona evra za sanaciju i prevenciju posledica poplava

08.05.2015. | eKapija

Evropska unija je u okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine u sredu (6. maja 2015. godine) zvanično objavila poziv za slanje projekata radi dobijanja novčanih sredstava iz predpristupnih fondova kako bi se poboljšao sistem zaštite od poplava.

Za te svrhe je Evropska unija obezbedila 3,6 miliona evra, rekao je zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Srđan Majstorović na prošlonedeljnoj konferenciji u Beogradu i dodao da je rok za podnošenje prijava 20. jul ove godine, prenosi "FoNet".

Majstorović je naveo da je EU do sada finansirala 36 projekata u Srbiji i Bosni i Hercegovini sa 72 korisnika i da je do sada odobreno najviše projekata iz oblasti zaštite životne sredine i turizma.

Zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Oskar Benedikt je ocenio da je vrlo važno ojačati sistem zaštite od poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Poplave u maju su otkrile mnogo slabosti na lokalnom nivou, ukazao je Benedikt i dodao da je potreban bolji sistem civilne zaštite i razmena podataka.

Sredstva u iznosu 3,6 miliona evra za bolju zaštitu od poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini su bespovratna pri čemu korisnici obezbeđuju minimum 15% ukupnog budžeta za predloženi projekat.

Sastanci na kojima će institucije u Srbiji i BIH biti obavešteni o toj finansijskoj pomoći EU biće održani i u Valjevu, Srebrenici, Šapcu i Brčkom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;