IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Na Paliću od golf terena do sanatorijuma

17.03.2015. | RTV

Preduzeću „Horvat i Horvat konsalting“ iz Zagreba poverena je ponovna izrada Master plana razvoja regiona jezera Palić, a za ovu namenu grad Subotica je izdvojio šest miliona dinara.  U Ugovoru o javnoj nabavci usluge Izrada Master plana razvoja regiona jezera Palić definisana je vizija razvoja Palića kako se ne bi ponovile greške iz prethodnog Master plana koje su se pre svega odnosile na neusklađenost turističkog razvoja sa urbanističkim uslovima.

Prilikom izrade novog Master plana razvoja regiona jezera Palić posebna pažnja treba da se obrati na to da zaštita i sanacija jezera Palić i Ludaš bude u skladu sa svim ključnim i pratećim sadržajima. Okosnica razvoja Palića, su Medikal Spa, golf tereni i drugi objekti od kapitalnog značaja, a od pratećih sadržaja predviđena je gradnja sanatorijuma, objekti za osmatranje ptica, centri tradicionalne medicine, centar sportova na vodi, ZOO, objekti kongresnog turizma.

- Tražićemo da se izradi takav plan koji će da bude primenljiv. Tokom leta se planira da bude pripremljen i međunarodni tender za prve strateške investitore. Stari Master plan nije bio dobar i imao je niz nedostataka – istakao je gradonačelnik Jene Maglai.

Prvi put Master plan za Palić izrađen je 2006. godine. Od novog plana očekuje se i dugoročno predviđanje kako da se poboljša kvalitet jezerske vode. Pored toga, došlo je do revizije Odluke o zaštiti zaštićenog područja Park prirode „Palić“. Palićko jezero je područje od međunarodnog značaja za ptice (IBA), a usvojena je i Odluka o donošenju Plana za unapređenje stanja ekološkog statusa jezera Palić i njegove okoline.

 

 

Komentari: 1

a cemu konkurs? 17.03.2015 14.58.15

http://www.superprostor.com/rezultati-urbanisticko-arhitektonskog-konkursa-za-hotelsko-banjski-kompleks-na-palicu/10748

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;