Novi Sad: Pešački most do Ribarca, već ove godine (video)

22.01.2015. | RTV

Pešački most koji će spojiti novosadski Sunčani kej sa Ribarskim ostrvom, najavljen je kao jedna od najvećih investicija u 2015. godini. Konačno je, nakon tri godine od nastanka projekta, budžetom predviđen novac za njegovu izgradnju. Ukoliko sve bude realizovano po planu, pešački most bi mogao biti gotov na jesen.

Projekat kompanije „Euro gardi group“ za idejno rešenje pešačko-biciklističkog mosta preko Dunavca pobedio je 2012. godine na konkursu „Zavoda za izgradnju grada“ (ZIG). Idejni tvorci mosta smatraju da bi njegova izgradnja bila od velike koristi za grad i razvoj Ribarskog ostrva, i da bi mogao postati građevina po kojoj bi Novi Sad bio prepoznatljiv.

- Sam oblik mosta daje mu atraktivnost. On će biti buduća razglednica Novog Sada. Ovaj oblik i ova arhitektonska celina nije do sada viđena i dobio je sva moguća priznanja – kaže Zoran Florić iz "Euro gardi group".

Pešački most će biti dugačak 270 metara i završavaće se na Ribarskom ostrvu. Idejni tvorci ovog mosta tvrde da može da se izgradi za tri do šest meseci. Iz ZIG-a kažu da prvo mora da se raspiše tender za izvođače radova, tvrde da će to će biti uskoro.

Florić procenjuje da će radovi sigurno biti okončani do kraja godine: raspisivanja tendera u aprilu, zatim procedura oko građevinske dozvole, da bi u maj počela gradnja...

Sa projektom pešačkog mosta „Euro gardi grup“ učestvovao je na kongresu u Londonu. Iako se idejno rešenje našlo među 15 najboljih, nisu nagrađeni jer most još nije izgrađen.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Kordunas 12.11.2018.
Nadamo se skorom početku radova i kraju tog...
Dragica 09.11.2018.
Ma kako da ne...bas joj verujemo.
Neš 01.11.2018.
Komentara 0 tako će i ostati to je sve lep...
Barmen 27.10.2018.
Ako pogledamo armiranu plocu, stub ili gred...
mile 24.10.2018.
Kada cemo mi da napravimo takav most?