INFONET-468X60-BANNER

Crna Gora: I na "Mamuli" zvezdice

13.01.2015. | Novosti

Vlada Crne Gore i kompanija „Oraskom“ usaglasili su Predlog ugovora o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom „Mamula“. O predlogu treba još da se izjasne Savet za privatizaciju i Vlada Crne Gore. „Oraskom“ nudi izgradnju luksuznog hotela, ali sa očuvanjem kulturnog nasleđa.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Pregovarački timovi Vlade Crne Gore i kompanije „Oraskom“ Development „holding AG“ su nakon više sastanaka usaglasili Nacrt ugovora o dugoročnom zakupu. U toku je postupak potvrđivanja dogovorenog Nacrta ugovora od strane obeju strana, kao i priprema sednice Tenderske komisije, a potom i Saveta i Vlade. Planirano je usvajanje Predloga ugovora do kraja decembra 2014. godine, navodi se u izveštaju.

„Oraskom“, koji gradi turistički kompleks i na Luštici, prema medijskim napisima, ponudio je da „Mamulu“ zakupi na 49 godina po ceni od 1,5 evra po metru kvadratnom, a da morski akvatorij ostrva zakupi po ceni od 90 centi za metar kvadratni. To je, kako navode, upola više nego što je Vlada odredila kao minimum na tenderu za zakup ostrva.

Vizija „Oraskoma“ je da se obnovi tvrđava „Mamula“ očuvanjem kulturnog nasleđa i promovisanjem istorijskog karaktera ostrva i na taj način stvori vodeća destinacija za Bokokotorski zaliv kao jedini ostrvo Spa Leisure hotel u Crnoj Gori.

Pri tome će se očuvati prirodno i istorijsko okruženje, ali će se ono kombinovati s modernim hotelskim sadržajima, ugostiteljskim objektima, sportskim i zabavnim sadržajima kojima će se udovoljiti zahtevima različite klijentele ali je predviđeno da projekat bude pozicioniran kao luksuzni hotel s 4 + ili 5 zvezdica. Naziv hotela će biti „Mamula ostrvo Hotel & Spa“ i biće otvoren najduže pola godine od momenta kad započne s radom.

Programom projekta trenutno su predviđene 23 hotelske sobe, 4 ugostiteljska objekta, istorijski zaštićeni prostor (spomen soba), recepcija, jedan spa, jedan mini market, pristanište, dva glavna bazena, dva mala bazena sa recikliranom vodom, klub za vodene sportove i ostali prateći sadržaji.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;