Rešenje za smrad – rušenje zgrada (video)

22.12.2014. | B-92

„Građevinska direkcija Srbije“ (GDS) odlučila je da sruši dve sporne zgrade u ulici Mileve Marić Ajnštajn. Stanarima je 31. decembar rok da se izjasne o ovom pitanju. Vrednost jedne ovakve zgrade procenjena je na 3 i po miliona evra.

Predlog kojim će biti zadovoljni stanari u naselju Lole Ribar izgleda da je na pomolu. „Građevinska direkcija Srbije“ posle niza neuspešnih pregovora pristala je na zahtev stanara za potpunom sanacijom.

- GDS i posle mnogo dogovora nije postigla saglasnost za hemijsku sanaciju, tako da smo morali da nađemo drugo rešenje i da pribegnemo drastičnijoj metodi, što u praksi znači rušenje zidova zagađenim spornim oplatolom – kaže Katarina Konc iz „Građevinske direkcije Srbije“.

Od stanara se očekuje da se do kraja godine izjasne, kako bi se što pre počelo sa radovima. Za početak radova potrebna je saglasnost svih stanara, a oni koji ne budu saglasni imaće druge opcije koje su i ranije bile aktuelne.

Prema rečima stanara većina je saglasna da prihvati neku od ponuda, a od sastanka u Ministarstvu građevine zakazanom za sledeću nedelju očekuju jasne predloge.

- Da bi se mi uspešno izjasnili o toj ponudi sada je na redu vlada da ispuni obecanje ministarstva građevine, da će se manjem procentu stanara vratiti puna cena kao i naknada za kupca prve nekretnine – kaže predsednik stanara Mirko Kocić.

Koliko će sanacija koštati znaće se nakon javnih nabavki, a prvi procene su da će radovi na obe zgrade zagađene fenolom koštati oko 7 miliona evra.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad R 20.04.2018.
Pa zašto zatrpavate Vinču otpadom, tamo je ...
Vladimir 22.03.2018.
Ja licno bi zamolio g.Rodica da ako je u mo...
nik 21.03.2018.
Po našem običaju, radovi na najprometnijim ...
Darko 20.03.2018.
A šta se čepom na Trošarini? Potez Save Maš...
Mika 18.03.2018.
Da li radite u Stbiji i koja je cena lifta ...