INFONET-468X60-BANNER

Dva meseca radova razvukli na tri godine

02.10.2014. | Dnevnik

Premda započeta još u januaru 2012, s planom da bude završena u roku od 48 kalendarskih dana, izgradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Bratstvo“ u Aradcu nije okončana ni posle gotovo tri godine. Umesto obavljanja finalnih poslova, sledi izbor novog izvođača radova, jer je sa prethodnim, zrenjaninskim preduzećem „BM Codex inženjering“, raskinut ugovor. Direktor škole Dragan Valeri objašnjava da se čeka završetak supervizije nakon koje bi trebalo da bude raspisan tender za novog izvođača.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Za sada je obavljeno 75 odsto posla, ali ostatak se mora završiti što pre kako bi učenici imali gde da vežbaju – ističe Valeri.

O problemima aradačke škole do sada se naširoko pričalo. Zgrada u kojoj su se do sada odvijali časovi fizičkog vaspitanja sagrađena je krajem 19. veka, kao Slovačka opština, i od tada je u više navrata menjala svoju namenu. Direktor škole, ali i roditelji, upozoravali su nadležne da je taj objekat oronuo, da je bez sanitarnog čvora i svlačionice, da otpada malter sa plafona, da su prozori razlupani i da se, pri tom, zgrada nalazi na stotinak metara od same škole.

Stoga su deca primorana da prelaze, iako seosku, ipak prometnu ulicu. Uz to, ulično osvetljenje je izuzetno loše, što dodatno povećava opasnost za njihovu bezbednost. Učenicima je do sada na raspolaganju bilo nekoliko strunjača, kozlić i konopac za penjanje, koji je svakog trenutka pretio da otpadne sa plafona. U ovom selu, udaljenom svega nekoliko kilometara od Zrenjanina, ne postoji nijedan drugi sportski objekat.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;