INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Baupartner - od ideje do izgradnje

08.11.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Firma Baupartner specijalizovana je da izgradi objekte od ideje, projekta do tehničkog prijema i upotrebne dozvole, da izvrši usluge inženjeringa, izvede sve vrste građevinskih radova - od niskogradnje do visokogradnje, preko zanatskih završnih radova i mnoge druge usluge iz segmenta građevinarstva.  

Pored sedišta u Bosni i Hercegovini ima otvorene poslovnice u Srbiji pod nazivom S-BAUPARTNER MONT kao i u Hrvatskoj. Takođe je zastupljena i u Crnoj Gori, Sloveniji, Švedskoj, Austriji i drugim zemljama EU.

Baupartner - od ideje do izgradnje

Proizvodni pogoni Baupartner d.o.o. Lukavac

U samo osam godina Baupartner je uspeo da oformi proizvodni pogon u Lukavcu površine 8.000m² koji se nalazi na zemljištu površine 33.000m² takođe u vlasništvu firme. Posebno se ističe da su sva tehnologija proizvodnje, kalupi i objekti isprojektovani u sopstvenom projektnom birou, sva oprema, kalupi za proizvodnju, mosni kranovi, tehnološke instalacije te sam objekat su urađeni vlastitim snagama.

Proizvodnja je pre svega bazirana na prednapregnute armirano-betonske konstrukcije i čelične konstrukcije, a zahvaljujući najsavremenijim sistemima za prednaprezanje mesečni kapacitet proizvodnje iznosi preko 25.000m² montažnih konstrukcija te do 100 tona čeličnih konstrukcija.

Sredinom 2018. godine Baupartner je kupio savremenu fabriku betona i pustio u rad novu proizvodnu liniju prenepregnutih ošupljenih ploča kapaciteta 12.000m² mesečno.

Posebna usluga je sistem „ključ u ruke“ gde se firma brine za investiciju od početka do samog kraja dostavljajući investitoru objekat spreman za upotrebu.

Baupartner - od ideje do izgradnje

Proizvodni pogoni Baupartner d.o.o. Lukavac

Osim toga, Baupartner pruža i širok spektar ostalih usluga poput inžinjeringa,  projektovanja, izvođenja radova nadzora, savetovanja i konsultanskih usluga.

Firma Baupartner za 8 godina postojanja ima iza sebe preko 250 realizovanih ugovora na području BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Švedske, Libije.

Osim povećanja obima posla i projekata, izgradila je i novi pogon u koji je uloženo više od 1,5 mil EUR. Na površini od 18.000m² zemljišta u objektu od 3.600m² počela je sa proizvodnjom prednapregnutih šupljih ploča, gde je uposlila dodatnih 30 radnika. Planirani kapacitet je preko 12.000,00m² tavanica mesečno.

Firma Baupartner u ovoj godini ima potpisane ugovore i u Sloveniji i Hrvatskoj, tako da očekuje povećanje obima posla i na tim tržištima. Glavni fokus, ipak, ostaje na novim projektima u Srbiji, kao tržišta koje je u najvećoj ekspanziji.

Trenutno je počela sa pripremnim radovima za austrijski Boxmark Leather Austria koji širi proizvodne pogone u Lukavcu u prvoj fazi na 10.000m², a u drugoj 8.000m². Boxmark Leather uz proizvodne hale u Lukavcu, planira da izgradi i upravnu zgradu, kao i blok skladišta što će na kraju iznositi preko 25.000m².  Izvođač svih radova je Baupartner.

Baupartner - od ideje do izgradnje

Boxmark Leather Austria – Lukavac, Bosna i Hercegovina

Takođe su završeni radovi i na objektu Elsta Mosdorfer Bosnia u Živinicama gde su pored montažne konstrukcije izvedeni i svi ostali građevinski radovi. Elsta Mosdorfer Bosnia je članica grupacije Knill Grupe koja ima 29 kompanija i posluje u 16 zemalja sveta. Objekat je izgrađen u rekordnom vremenu.

Baupartner - od ideje do izgradnje

Elsta Mosdorfer Bosnia – Živinice, Bosna i Hercegovina

Baupartner - od ideje do izgradnje

Elsta Mosdorfer Bosnia – Živinice, Bosna i Hercegovina

- U fazi smo pregovaranja za nekoliko veoma značajnih projekata. Poslovni rezultati u ovoj godini potvrđuju orijentaciju kompanije ka širenju na međunarodno tržište, što nam uliva veliki optimizam, ali i obavezu da opravdamo poverenje koje naši kupci imaju u nas - zaključuju u Baupartneru.

Kontakti za više informacija: +387 35 574 740; +387 35 707 491; e-mail: info@baupartner.ba  

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;