INFONET-468X60-BANNER

Zeleni most koji povezuje četiri kule

27.08.2018. | Tom Dobbins | Arch Daily

Novi projekat firme Aedas čine četiri kule različitih visina mešovite namene u Džuhaju u Kini, koje izdvaja to što su povezane petljom, odnosno stazom koja se sastoji iz više nivoa koji povezuju ove konstrukcije i stvaraju „trodimenzionalni, vertikalni pejzaž". U nadi da će postati centralni deo grada „Hengqin CRCC Plaza“ iskoristio je strateško pozicioniranje i formu u cilju maksimiziranja ekonomske koristi i stvaranja snažnog jezgra zajednice, gde je otvoreni prostor u službi radnog okruženja.

Hengqin CRCC Plaza

Hengqin CRCC Plaza (foto: Aedas)

Dve više kule koje se nalaze na severoistoku i jugoistoku, koriste prednosti lokacije i okoline stvarajući „Grade-A“ (poslovni prostor). Dve manje kule nalaze se između ovih premijum kula, dok se zelena petlja proteže duž njihovog vrha delujući kao zanimljiv zeleni krov.

Hengqin CRCC Plaza

Hengqin CRCC Plaza (foto: Aedas)

„Nebeski“ most postiže nekoliko funkcija i rešava neke od početnih problema sa kojima se suočio projekat. Povezujući sve oblasti projekta, deluje kao dinamičan, zeleni prostor za „promovisanje“ međusektorske komunikacije, integrišući četiri objekta u jednu kohezivnu celinu. Jedinstven po svojoj formi, stvara jasan, pozitivan identitet koji će imati značajnu ulogu u razvoju grada i njegovom kretanju ka napred.

Hengqin CRCC Plaza

Hengqin CRCC Plaza (foto: Aedas)

Ambiciozni projekat od 200.000 i više kvadratnih metara, sa sve maloprodajnim prostorom, otvorenim terasama i objektima za zabavu, bi po planu trebao da bude završen do 2022. godine.

Hengqin CRCC Plaza

Hengqin CRCC Plaza (foto: Aedas)

Firma Aedas ima veliko iskustvo vezano za projekte mešovite namene slične „Hengqin CRCC Plaza“, a trenutno je u velikoj meri prisutna i na tržištu Kine.

Hengqin CRCC Plaza

Hengqin CRCC Plaza (foto: Aedas)

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;