INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kvalitet bez kompromisa u Radijator Inženjeringu

10.06.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Radijator inženjering d.o.o. je lider u proizvodnji kotlova na čvrsto gorivo, biomasu-pelet i tečno gorivo, šporeta za centralno grejanje i kotlova za domaćinstvo, cisterni za lož ulje, bojlera.

Kako su proširivali i usavršavali proizvodnju tako su i došli do nivoa da kotlove prave po najsavremenijim svetskim tehnologijama. Iz oblasti sečenja limova izdvajaju se: sečenje laserom, CNC plazma postupak i CNC probijanje. Postupak zavarivanja izvodi se robotski kao i upotrebom automata. Najbolji pokazatelji kvaliteta proizvoda i usluga jeste činjenica da se svake godine proizvodnja povećava.  

Kotlovi na drva

  1. Serija FK - Ova serija predstavlja novo poglavlje u proizvodnji na čvrsto gorivo Radijator inženjeringa. Ovo je prva serija napravljena u više snaga i komercijalizovana na tržistu, a da pri tom osnovni činilac sagorevanja nije prirodna promaja od dimnjaka već tzv. prinudna promaja izazvana centrifugalnim ventilatorom.
  2. Serija K - Kotlovi ove serije izrađuju se u serijama od 18 do 80kW. Za njihovu izgradnju koriste se limovi 5 mm u kotlovskom kvalitetu C1204 JUS standard odnosno Hll po DIN standardu. Ova konstrukcija, kada je gorivo drvo, dostiže izuzetno visoke stepene iskorišćenja (i preko 80%), odlični su rezultati i u slučaju mešanja drveta i uglja, a loženje samo ugljem kad god je moguće treba izbegavati jer je stepen iskorišćenja manji nego kod "C" serije.
  3. Serija R - Kotlovi ove serije izrađuju se u snagama od 65 do 250kW. Izrađeni su od ugljeničnog čelika za izradu kotlova C1204 (po DIN-uHII) debljine 5 i 6 mm. Poseduju vodom hlađenu rešetku, koju čine bešavne cevi u kotlovskom kvalitetu C1212. Glavna karakteristika je da su ovi kotlovi otporniji prema pojavi kondezacije i nisko temperaturne korozije i da su njima za normalni rad i sagorevanje potrebne manje promaje dimnjaka.
  4. Kotao C - Kotlovi ove serije izrađeni su od kotlovskog lima kvaliteta C1204 debljine 5mm i proizvode se u nazivnim snagama od 25 do 50 kW. Ova konstrukcija ima tzv. gornje sagorevanje, pa najviše stepene iskorišćenja ostvaruju se ugljem, drvenim otpadom, biomasom, međutim pokazalo se da je iskorišćenje gotovo isto kada se kao ogrev koristi drvo tako da je ova karakteristika univerzalnosti ogreva izdvojila C kotao u proizvodnom programu.

Kotlovi na pelet

1. BIOlux UNI 20 - Namenjen je sagorevanju drvenog peleta. Instalira se u kotlarnici ili u drugim prostojima, s tim što ima prednost u situacijama gde su potrebne što kompaktnije dimenzije.  Montira se na klasični dimnjak minimalnog prečnika 120mm.

Kotao na pelet

2. TKAN serija - Kod ove serije je pored peleta moguće koristiti i koštice višnje, trešnje itd. Jedna od glavnih karakteristika jeste da se prelaz sa automatskog nalaganja peleta, na ručno loženje drveta obavlja za samo par sekundi. Ova karakteristika je ostala dobra osobina i Biomax serije, s tim da Biomax ne treba upotrebljavati duže vreme na drvo. Ova serija je izrazito namenjena peletu kao gorivu.Drvo je više kao alternativa od nekoliko dana u slučaju nestanka peleta ili remonta mehanizma za nalaganje.

Kotao na pelet

3. Compact 25 - Namenjen je sagorevanju drvenog peleta prečnika 6 ili 8 mm i dužine 25 mm. Pelet mora da odgovara standardu ONORM M 7135. Montira se na klasični dimnjak minimalnog prečnika 130 mm.

Kotao na pelet

4. Kotlovi na biomasu serije Eco Comfort 25, 35 i 45 razvijeni su sa ciljem da Radijator Inžinjering ponudi tržištu kotao koji je po svojim mehaničkim i termičkim osobinama izrazito namenjen biomasi kao gorivu.

Kotao na biomasu

Industrijski kotlovi

  1. Serija R350 - R500 - Posle višegodišnjeg iskustva Radijator inženjeringa sa kotlovima na čvrsto gorivo do 250 kW snage, došlo je do razvoja i kotlova većih kapaciteta i to za sada 350 i 500 kW. Ovi kotlovi imaju tropromajnu cevnu izmenu za razliku od manjih kotlova R serije gde su primenjeni pločasti izmenjivači između dimnih gasova i kotlovske vode.
  2. Serija TKAN - Posle osnovnih i masovno proizvođenih modela TKAN 1 i TKAN 2, ima i svoj nastavak u smislu povećanja snage. To su takođe kotlovi namenjeni za sagorevanje biomase i zbog svojih snaga primene od 60 do 300 Kw, spadaju u grupu industrijskih kotlova na biomasu.

Industrijski kotao

 
Toplovodni kamini

BIOlux namenjen je sagorevanju drvenog peleta prečnika 6mm i dužine do 25 mm, a sve prema standardu izrade peleta ONORM M 7135. Ovaj proizvod Radijator inženjeringa namenjen je za montažu u samom objektu koji se greje.Za razliku od klasičnih kotlova nije potreban poseban prostor tj. kotlarnica.Međutim,zbog delikatnosti procesa sagorevanja koji se odvija u okviru stambenog prostora, prilikom odabira mesta montaže kao I prilkjučenja na dimnjak konsultovati stručna lica ovlašćena od strane proizvođaća ili direktno Radijator inženjering.

Toplovodni kamin

 

Komentari: 1

Dejan 11.03.2021 14.02.39

Odlicno radijatori. Imam jako dobro iskustvo.

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;