INFONET-468X60-BANNER

Pametne brave koje znaju kada vrata ostanu otvorena

10.10.2017. | Nick Lavars | New Atlas

Godine 2013. startup iz oblasti sigurnosti pod nazivom „August“ privukao je pažnju s nizom pametnih brava koje su otvarale vrata kada se korisnik približavao sa odgovarajućim iPhone uređajem. Kompanija se sada vratila sa novom generacijom umreženih brava, koje uključuju podršku glasovnih asistenata „Alexa“ i „Siri“, zajedno sa senzorom koji vas upozorava kada ostavite jednu bravu otključanu.

Slika 1. „August“ pametna brava (foto: August)

Serija pametnih brava „August“ nalazi se u unutrašnjosti standardnih vrata, ostavljajući spoljnu bravu nepromenjenu, tako da se u svakom trenutku i dalje može koristiti redovni stari ključ. Ovo suštinski omogućava vlasnicima da koriste svoj telefon kao ključ, pa se vrata automatski zaključaju kada izađete sa njim u džepu, a zatim ponovo otključaju kada se vratite.

Slika 2. „August“ pametna brava (foto: August)

Nova generacija donosi „August Smart Lock“ i skuplju verziju „August Smart Lock Pro“. Obe dolaze sa „DoorSense“, odnosno senzorom ugrađenim u bravu koji služi za otkrivanje da li su vrata pravilno zatvorena ili ne i obaveštavaju korisnika o tome putem nejgovog  pametnog telefona.

Slika 3. „August Doorsense“  (foto: August)

„Pro“ verzija dolazi sa nekoliko dodatnih zvona i pištanja, pored kružnog, kompaktnijeg dizajna. On dolazi sa „August Connect Wi-Fi Bridge“ kako bi se priključio na kućni wifi i omogućilo korisnicima da daljinski zaključavaju i otključavaju vrata. Upozoriće korisnike ukoliko su vrata ostala otvorena u toku određenog vremena i mogu se integrirsati i sa nekim kućnim alarmnim sistemima kroz „Z-Wave Plus“ komunikacijski protokol.

Slika 4. „August“ pametna brava (foto: August)

Oba uređaja su u mogućnosti da rade sa glasovnim asistentima kao što su „Amazon Alexa“ i „Google Assistant“, mada vlasnici jeftinije verzije moraju da kupe „Connect Wi-Fi Bridge“ odvojeno (ovo takođe omogućava daljinsko zaključavanje).

Slika 5. „August Doorsense“  (foto: August)

Za novu verziju „August“ je takođe predstavio i novi sistem kamere i zvona na vratima - „August Doorbell Cam Pro“. Ovaj sistem snima u punoj boji HD video zapis i sadrži ugrađeni reflektor, omogućava dvosmernu komunikaciju sa gostima (ukoliko se želi) i režim detekcije pokreta pod nazivom „HindSight“. Snima se video nekoliko sekundi unapred ukoliko se otkrije kretanje kako bi se obezbedilo da ništa važno ne promakne.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;