INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Lego kuća u Danskoj otvorena za javnost

04.10.2017. | Lucy Wang | Inhabitat

Dugo očekivana „LEGO House“ firme Bjarke Ingels Group zvanično je otvorena za javnost u Danskoj. Izgrađena je u malom gradu Billundu gde je izmišljena lego kocka. „House of the Brick“ je jedinstveni prostor koji obećava posetiocima vrhunsko iskustvo u okviru izložbi, avanturističkih zona ali i arhitektonska rešenja od lego kocki, restorane i javne prostorije. U okviru „LEGO House“ se nalazi 25 miliona lego kocki i trebalo je četiri godine da bi se izgradila.

Slika 1. „LEGO House“ (foto: LEGO)

„LEGO House“ sadrži 12.000 kvadratnih metara i očekivanja su da će imati 250.000 posetilaca godišnje. BIG je isprojektovao neverovatnu građevinu nalik igrački koja se sastoji iz objekata koji su složeni jedan na drugi. Ova građevina izgleda kao složena 21 masivna plastična lego kocka. Pravougaoni blokovi, obloženi sa teksturiranim glinenim pločicama, raspoređeni su kako bi stvorili javno-dostupne prostore na krovu i omogućili prodiranje dnevne svetlosti u unutrašnjost. Zgrada sadrži javno-dostupne prostore kao što su uzvišene terase, „LEGO“ trg, prodavnicu i restorane. Međutim, za avanturističke zone koje čine srce „LEGO House“ se naplaćuje ulaz.

Slika 2. „LEGO House“ (foto: LEGO)

Avanturističke zone obuhvataju dva izložbena područja i četiri područja za igru podeljena u dve zone sa bojama, pri čemu svaka boja simbolizuje poseban aspekt igranja i učenja. Crvena je za kreativne veštine, plava za kognitivne, zelena za društvene i žuta za emocionalne sposobnosti. „Mnogo godina mi je bio san da stvorim mesto koje će našim posetiocima pružiti vrhunsko „LEGO“ iskustvo. Sa „LEGO House“ slavimo kreativnost i snagu učenja kroz igru. Kada se igraju, deca uče osnovne veštine koje im trebaju, kao što su kreativnost, saradnja i sposobnosti za rešavanje problema", kaže vlasnik LEGO-a Kjeld Kirk Kristiansen koji je treća generacija vlasnika.

Slika 3. „LEGO House“ (foto: LEGO)

„LEGO House“  takođe sadrži i tri restorana, „LEGO“ prodavnicu, konferencijsku salu i trg „LEGO“ koji se prostire na površini od 2.000 kvadratnih metara.

Slika 4. „LEGO House“ (foto: LEGO)

Slika 5. „LEGO House“ (foto: LEGO)

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;