INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Knauf hidroizolacioni sistemi

15.03.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Nije redak slučaj da imamo problem sa pojavom vlage u našim domovima. Postoje veoma sigurni načini da se prodor vode zaustavi ili da se ona zadrži na onoj strani na kojoj nam je potrebna. Zbog toga, pre polaganja bilo kakvih obloga, važno je uraditi odgovarajuću i kvalitetnu hidroizolaciju.

Pored vodonepropusnosti, važno je voditi računa i o fleksibilnosti hidroizolacije. To posebno dolazi do izražaja na spoljašnjim površinama - terasama i balkonima. Često se dešava da košuljica koja se nalazi ispod hidroizolacije ima pukotine. Takođe, možemo imati spojeve različitih materijala gde usled temperaturnih razlika neminovno dolazi do skupljanja i širenja podloge, zbog čega je veoma bitno da hidroizolacija može da izdrži tu vrstu opterećenja.

Knauf hidroizolacioni sistemi

Slika. Postavljanje hidroizolacije

Jedna od ključnih stvari jeste i sama tehnika ugradnje. Najbitnije je voditi računa o debljini nanesenih slojeva i umetanju hidroizolacionih traka na spojevima zid-zid i zid-pod.

Kada govorimo o već pomenutim poljima primene - kupatilima, terasama, balkonima, kao i bazenima, Knauf u svojoj ponudi ima novi proizvod. U pitanju je dvokomponentna fleksibilna hidroizolacija „H PRO 200“. Ovaj proizvod karakterišu odlična čvrstoća prijanjanja, vodonepropusnost koja je testirana pod pritiskom od 15m vodenog stuba, kao i fleksibilnost pri standardnim uslovima i veoma niskim temperaturama. Takođe, ova hidroizolacija odgovara i svim drugim zahtevima standarda EN 14891.

Knauf hidroizolacioni sistemi

Slika 2. Proizvod „H PRO 200“

Sa Knauf hidroizolacionim sistemom, svaka buduća podloga će biti suva i zaštićena.

Pogledajte video uputstvo pravilne primene Knauf sistema za hidroizolaciju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;