Velemajstori za gradnju – Banja Komerc Bekament

27.07.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Fabrika za proizvodnju materijala za završne radove u građevinarstvu - Banja Komerc Bekament, čije je sedište u mestu Banja kod Aranđelovca, jedina je domaća fabrika koja može da se pohvali potpuno zaokruženim procesom proizvodnje - od osnovnih sirovina do finalnog proizvoda.

Uz viziju i mnogo entuzijazma, rada i upornosti, od male porodične firme za preradu mlevenih materijala od čuvenog venčačkog kamena, izrasla je u veliko preduzeće koje zapošljava oko 350 visokostručnih ljudi. Proizvodnja 1992. godine podrazumevala je dva proizvoda, a danas je asortiman proširen na preko 180 artikla. Imajući u vidu da Bekament poseduje četiri kamenoloma, nije bilo teško izdvojiti se kao jedina domaća kompanija za proizvodnju ovog tipa materijala koja ima u potpunosti zaokružen proces proizvodnje.

Slika 1. Upravna zgrada Banja Komerc Bekament

Sam kompleks kompanije sastoji se od upravne zgrade, trening centra, laboratorije, fabrike stiropora, fabrike tečnih i praškastih materijala, kao i magacina gotovih proizvoda, a u toku je izgradnja novog pogona za tečne proizvode, kao i novog savremenijeg magacina gotovih proizvoda.

- U okviru pomenutog trening centra, za naše kupce i partnere organizujemo veliki broj seminara i stručnih savetovanja tokom godine, a sve u cilju dodatne edukacije i još boljeg plasmana naših proizvoda. Bekament takođe obavlja i redovnu stručnu obuku izvođača i majstora koji potom dobijaju sertifikat o poznavanju naših proizvoda i njihovoj pravilnoj ugradnji - poručuju u ovom preduzeću.

Slika 2. Trening centar

Za laboratoriju Bekamenta se s pravom može reći da predstavlja najsavremeniji opremljeni istraživački centar u kojem se obavlja konstantan monitoring proizvodnje i kvaliteta. Tim vrhunskih tehnologa aktivno radi na poboljšanju složenih tehnoloških procesa, kao i na kontinuiranom praćenju i izlaženju u susret zahtevima tržišta i krajnjih korisnika. U cilju unapređenja, 2010. godine uvedena je i potpuna automatizacija proizvodnje, od doziranja svih ulaznih sirovina, preko umešavanja, uvrećavanja, do pakovanja na palete i obmotavanja.

Slika 3. Proizvodi za dekoraciju enterijera

Širok asortiman proizvoda koji nudi na tržištu podrazumeva završne premaze za unutrašnje i spoljašnje zidne površine, građevinske lepkove, mase za gletovanje i fugovanje, krečno-cementne mašinske maltere, dekorativne maltere, emulzije i podloge, materijale za podove, kalcijum-karbonatna punila.

- Kvalitet naših fasadnih boja je prepoznat od strane naših potrošača, što se može i videti na brojnim velelepnim zdanjima širom Srbije i drugih zemalja – kažu iz ovog preduzeća.

Slika 4. Fasada na zgradi u Karađorđevoj ulici u Beogradu

Prošle godine asortiman je obogaćen sa pur penama i silikonima i otvorena je fabrika za proizvodnju građevinskog stiropora, dok je ove godine razvojno odeljenje kompanije Bekament razvilo recepturu za novu liniju proizvoda - premaze za drvo i metal, čime je upotpunjen Bekament asortiman.

- Svi navedeni proizvodi poseduju odgovarajuće ateste kvaliteta i zadovoljavaju najstrože pozitivne propise o zaštiti životne sredine - ističu u Bekamentu.

Slika 5. Pur pene i slikoni

Kako dodaju, prisutni su na tržištima Srbije i Kosova, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Albanije, ali i Bugarske, Mađarske, Nemačke, Rusije, Francuske, Slovačke i Ukrajine.

Ipak, poseban akcenat Bekament stavlja na činjenicu da je bila i ostala kompanija u kojoj se sve odluke donose u okviru porodice, dajući joj posebnu snagu i stabilnost, na šta su njeni vlasnici posebno ponosni, smatrajući to jednim od stubova uspeha.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad R 20.04.2018.
Pa zašto zatrpavate Vinču otpadom, tamo je ...
Vladimir 22.03.2018.
Ja licno bi zamolio g.Rodica da ako je u mo...
nik 21.03.2018.
Po našem običaju, radovi na najprometnijim ...
Darko 20.03.2018.
A šta se čepom na Trošarini? Potez Save Maš...
Mika 18.03.2018.
Da li radite u Stbiji i koja je cena lifta ...