INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Velemajstori za gradnju – Banja Komerc Bekament

27.07.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Fabrika za proizvodnju materijala za završne radove u građevinarstvu - Banja Komerc Bekament, čije je sedište u mestu Banja kod Aranđelovca, jedina je domaća fabrika koja može da se pohvali potpuno zaokruženim procesom proizvodnje - od osnovnih sirovina do finalnog proizvoda.

Uz viziju i mnogo entuzijazma, rada i upornosti, od male porodične firme za preradu mlevenih materijala od čuvenog venčačkog kamena, izrasla je u veliko preduzeće koje zapošljava oko 350 visokostručnih ljudi. Proizvodnja 1992. godine podrazumevala je dva proizvoda, a danas je asortiman proširen na preko 180 artikla. Imajući u vidu da Bekament poseduje četiri kamenoloma, nije bilo teško izdvojiti se kao jedina domaća kompanija za proizvodnju ovog tipa materijala koja ima u potpunosti zaokružen proces proizvodnje.

Slika 1. Upravna zgrada Banja Komerc Bekament

Sam kompleks kompanije sastoji se od upravne zgrade, trening centra, laboratorije, fabrike stiropora, fabrike tečnih i praškastih materijala, kao i magacina gotovih proizvoda, a u toku je izgradnja novog pogona za tečne proizvode, kao i novog savremenijeg magacina gotovih proizvoda.

- U okviru pomenutog trening centra, za naše kupce i partnere organizujemo veliki broj seminara i stručnih savetovanja tokom godine, a sve u cilju dodatne edukacije i još boljeg plasmana naših proizvoda. Bekament takođe obavlja i redovnu stručnu obuku izvođača i majstora koji potom dobijaju sertifikat o poznavanju naših proizvoda i njihovoj pravilnoj ugradnji - poručuju u ovom preduzeću.

Slika 2. Trening centar

Za laboratoriju Bekamenta se s pravom može reći da predstavlja najsavremeniji opremljeni istraživački centar u kojem se obavlja konstantan monitoring proizvodnje i kvaliteta. Tim vrhunskih tehnologa aktivno radi na poboljšanju složenih tehnoloških procesa, kao i na kontinuiranom praćenju i izlaženju u susret zahtevima tržišta i krajnjih korisnika. U cilju unapređenja, 2010. godine uvedena je i potpuna automatizacija proizvodnje, od doziranja svih ulaznih sirovina, preko umešavanja, uvrećavanja, do pakovanja na palete i obmotavanja.

Slika 3. Proizvodi za dekoraciju enterijera

Širok asortiman proizvoda koji nudi na tržištu podrazumeva završne premaze za unutrašnje i spoljašnje zidne površine, građevinske lepkove, mase za gletovanje i fugovanje, krečno-cementne mašinske maltere, dekorativne maltere, emulzije i podloge, materijale za podove, kalcijum-karbonatna punila.

- Kvalitet naših fasadnih boja je prepoznat od strane naših potrošača, što se može i videti na brojnim velelepnim zdanjima širom Srbije i drugih zemalja – kažu iz ovog preduzeća.

Slika 4. Fasada na zgradi u Karađorđevoj ulici u Beogradu

Prošle godine asortiman je obogaćen sa pur penama i silikonima i otvorena je fabrika za proizvodnju građevinskog stiropora, dok je ove godine razvojno odeljenje kompanije Bekament razvilo recepturu za novu liniju proizvoda - premaze za drvo i metal, čime je upotpunjen Bekament asortiman.

- Svi navedeni proizvodi poseduju odgovarajuće ateste kvaliteta i zadovoljavaju najstrože pozitivne propise o zaštiti životne sredine - ističu u Bekamentu.

Slika 5. Pur pene i slikoni

Kako dodaju, prisutni su na tržištima Srbije i Kosova, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Albanije, ali i Bugarske, Mađarske, Nemačke, Rusije, Francuske, Slovačke i Ukrajine.

Ipak, poseban akcenat Bekament stavlja na činjenicu da je bila i ostala kompanija u kojoj se sve odluke donose u okviru porodice, dajući joj posebnu snagu i stabilnost, na šta su njeni vlasnici posebno ponosni, smatrajući to jednim od stubova uspeha.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;