INFONET-468X60-BANNER

Konstruktor pomera granice i oblikuje standarde gradnje

27.07.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Konstruktor je jedna od vodećih građevinskih kompanija u Srbiji u oblasti projektovanja i izvođenja radova na objektima visokogradnje. Stekla je reputaciju pouzdanog partnera koji je posvećen interesima i ciljevima svojih klijenata. Do sada je isprojektovano tj. izvedeno preko 130 objekata, ukupne površine oko 350.000m². Radi po sistemu „ključ u ruke“, dakle potpuna usluga za investitora, od definisanja koncepcije objekta, celovitog projektovanja do realizacije svih neophodnih dozvola i izvođenja radova. Vizija Konstruktora je da učvrsti poziciju lidera u inženjeringu privrednih objekata, kao i da ponudi uvek nova rešenja, uz maksimalne uštede za investitora.

Slika 1. Izvedni radovi – Stop.Shop, Niš

U intervjuu koji je dao za NIN dana 15.06.2017. godine Izvršni direktor, dipl. inženjer građevine Ognjen Kisin rekao je da kompanija Konstruktor neprestano pomera granice kvaliteta kroz usvajanje novih znanja i dostignuća u oblasti gradnje, prijem mladih, ambicioznih inženjera i arhitekata i kontinuirano usavršavanje zaposlenih, i oblikuje standarde gradnje prema zahtevima investitora i potrebama savremenog načina života i poslovanja.

Slika 2. Izvedeni radovi - In-connect Ruma – Poslovno-proizvodni kompleks „Chaundhry Group“

On je ovom prilikom izjavio i sledeće:

- Naša kompanija je veoma dinamičan sistem, koji se menja i širi iz godine u godinu, po diktatu razvoja biznisa i potreba tržišta. U početku je to bila inženjering kompanija, i ta oblast poslovanja ostala je temelj razvoja i danas. Pre šest godina proširili smo poslovanje na još dve oblasti, osvnivanjem firme  Konstruktor metal  za proizvodnju čeličnih i aluminijumskih konstrukcija, kao i firme Konstruktor distribucija, specijalizovane za trgovinu visokokvalitetnim građevinskim materijalima. Prošle godine osnovali smo firmu Konstruktor oprema gde smo investirali u mašine i svu prateću opremu koja se koristi za potrebe zemljanih i građevinskih radova na gradilištu, što nam omogućuje potpuno preuzimanje odgovornosti za kvalitet i rokove u realizaciji svakog građevinskog projekta, jer priprema gradilišta je veoma osetljiv i zahtevan uvodni deo posla.

Slika 3. Izvedeni radovi - „Zelena avenija“, Zemun

Pored mnogobrojnih projekata istakao je gradnju naselja „Zelena avenija“ u Zemunu i rekao:

- Veliki pomak napred je otvaranje dva nova pravca u poslovanju - izgradnja stanova i poslovnih zgrada. Na atraktivnoj lokaciji „Zelena avenija“ u Zemunu privodi se kraju projekat izgradnje stambenog kompleksa koji, osim izuzetnog kvaliteta gradnje, odlikuje i harmonija arhitekture i prirodnog okruženja. Stanogradnja je u prethodnom periodu bila zamrla u Srbiji i dosta dugo smo se kolebali da li da uđemo u taj posao. Ipak, pošto smo imali pouzdanog investitora i odličnu lokaciju, doneli smo pozitivnu odluku i stanovi u tri izgrađene zgrade su već prodati, dok se za četvrtu i petu sada sklapaju ugovori. U pitanju je dvadeset hiljada kvadratnih metara stambenog prostora, što je vrlo ozbiljan poduhvat.

Slika 4. Izvedeni radovi – „Aviv park“, Zrenjanin

Na pitanje novinara NIN-a o nastavku trenda osvajanja novih oblasti poslovanja u vezi sa građevinom u 2017. godini izjavio je:

- Da, ove godine smo osnovali i petu firmu u sastavu Grupe, Konstruktor Real Estate, koja je specijalizovana za razvoj investicionih projekata. Ta firma će se baviti razvojem lokacija za potencijalne investitore, zatim ćemo, u zavisnosti od dogovora, biti suinvestitori, investitori ili ćemo samo graditi objekat za investitore. Jedan takav posao smo već završili - logistički centar kompanije ERG u Šimanovcima. Kroz našu firmu Konstruktor Real Estate investitori imaju velike uštede i posao se obavlja brže. Takođe, što je relativno retko u građevinarstvu, nudimo finansijsku stabilnost - kompanija ima stabilan rast od 5 do 10 odsto godišnje, bez većih kolebanja, što investitorima uliva dodatnu sigurnost.  

Slika 5. Izvedeni radovi - Distributivni centar kompanije ERG Beograd, Šimanovci

A na pitanje koji su to poslovi obeležili prethodni period poslovanja i praktično omogućili otvaranje novih firmi u okviru Grupe, a po kojim događajima će ostati upamćena prošla poslovna godina, gospodin Ognjen Kisin je odgovorio:

- Do pre samo četiri godine, Konstruktor je pretežno bio angažovan na projektovanju i gradnji proizvodnih hala i logističkih centara – malo je prostora da navedemo sve značajne objekte koje smo izgradili u gotovo svim većim industrijskim zonama u Srbiji. Od 2013. godine specijalizacija Konstruktora proširuje se na ritejl parkove, pa su tako, na primer, samo za jednog investitora - Immofinanz Group iz Austrije, do sada izvedena dva „Stop.Shop“ retail parka, i to u Nišu (oko 14.000 m²) i Valjevu (oko 7.000 m²), dok se treći objekat istog tipa gradi u Lazarevcu (oko 11.000 m²). Ukupno smo izgradili pet ritejl parkova.

Slika 6. Izvedeni radovi - „Stop.Shop“, Valjevo

Prošlu godinu obeležila su dva događaja koja su postavila temelj za poslovanje u ovoj godini – prvi je već pomenuti posao stanogradnje i drugi je ugovoren veliki projekat gradnje najmodernije poslovne zgrade kompanije Lidl u Staroj Pazovi, čime se Konstruktor dokazao kao uspešan konkurent u gradnji poslovnih zgrada najkvalitetnijeg nivoa.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;