Matijašević ostavlja trag u kamenu

28.12.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Firma Matijašević postoji već dugi niz godina i uspešno posluje na tržišti Srbije ali je svoj asortiman proširila i na područje bivših jugoslovenskih republika distribucijom robe u vidu blokova, rezanih ploča i finalnih proizvoda. Predstavlja modernu, dinamičnu, porodičnu radnju koja se bavi uvozom, skladištenjem, preradom, ugradnjom i prodajom svih vrsta mermera, granita, travertina i oniksa. Delatnost podrazumeva savremenu prerada i ugradnja prirodnog kamena kako za eksterijere tako i za enterijere. Stručno i kvalitetno po projektu kupca izrađuje podove, stepenice, kuhinjske radne ploče, šankove, fasade i sve to doprema i ugrađuje na lokaciji kupca.

Slika 1. Poslovni objekat firme SZKTR Matijašević

Vaše je samo da napravite izbor, a firma Matijašević će Vam u tome sigurno pomoći.

Veoma su ponosni na obavljene radove i projekte. Lista reference je duga: opločavanje Zemunske pijace, popločavanje Sava promenade u okviru projekta „Beograd na vodi”, fasadni i enterijerski radovi na Japanskoj ambasadi u Beogradu, česma „Crveni petao” u Beogradu, fasada i enterijer pansiona Južni u Sočiju, objekat „Porta Makedonija" (trijumfalna kapija) u Skoplju objekat „Padnati heroi na Makedonija" u Skoplju, parterno uređenje i fontana ispred crkve Presvete Bogorodice - Sv. Nikola i Sv. Petar i Pavle u Skoplju, podopolagački radovi i fontana u Tašmajdanskom parku, radovi na Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu i mnogi drugi. U nastavku će biti u kratkim crtama spomenuti neki od projekata.

 

ČESMA CRVENI PETAO

Česma  „Crveni petao“  nalazi se u ul. Cara Lazara u Beogradu. Izgrađena je u martu 2016. godine  po ideji  projektanta Branislava Jovina.  Na firmi Borisav Matijašević je bilo da taj projekat sprovede u delo. Česma se sastoji od osmougaonih komada napravljenih od belog mermera na koje se nadovezuju četiri mlaznice i na vrhu se nalazi simbolična skulptura u obliku petla izrađena od crvenog granita. Firma je ponosna što je doprinela napretku kultnog trga u našoj prestonici.  

Slika 2. Česma Crveni petao u Beogradu

 

AMBASADA JAPANA

Ambasada  Japana  locirana  je  u  ul. Trešnjinog cveta br. 13 na Novom Beogradu. Kadar  firme Matijašević  učestvovao je u izvođenju eksternih radova, zapravo fasade koja je izrađena  od  granita, kao i enterijera tj. poda, pultova, kupatila koji su izrađeni od kombinacije mermera i granita.   

Slika 3. Ambasada Japana (preuzeto sa www.yu.emb-japan.go.jp)

 

BEOGRAD NA VODI

Pod trenutno najaktuelnijim projektom u našoj zemlji „Beograd na vodi“ krajem godine završeno je popločavanje Savskog šetališta tačnije „Sava Promenada“ koje se prostire između Starog savskog mosta i Gazele. Za popločavanje i ivičnjake korišćeni su bukovički i jablanički granit. Za projekat „Beogard na vodi“ do sada je ugrađeno oko 3000 m² kamena.


Slika 4. Beograd na vodi

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Gradjanin 19.10.2017.
Kinezi grade srBsku infrastrukturu za srbe ...
Vesna Ramovic 15.10.2017.
Molim Vas kolika je cena lifta za dvospratn...
Lepa 09.10.2017.
Neće dobiti dozvolu ni biti legalizovati, a...
Milena 09.10.2017.
Ozakonjeno i dosta objekata koji su gradjen...
Sada 27.09.2017.
Cijena lifta hvala