Matijašević ostavlja trag u kamenu

28.12.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Firma Matijašević postoji već dugi niz godina i uspešno posluje na tržišti Srbije ali je svoj asortiman proširila i na područje bivših jugoslovenskih republika distribucijom robe u vidu blokova, rezanih ploča i finalnih proizvoda. Predstavlja modernu, dinamičnu, porodičnu radnju koja se bavi uvozom, skladištenjem, preradom, ugradnjom i prodajom svih vrsta mermera, granita, travertina i oniksa. Delatnost podrazumeva savremenu prerada i ugradnja prirodnog kamena kako za eksterijere tako i za enterijere. Stručno i kvalitetno po projektu kupca izrađuje podove, stepenice, kuhinjske radne ploče, šankove, fasade i sve to doprema i ugrađuje na lokaciji kupca.

Slika 1. Poslovni objekat firme SZKTR Matijašević

Vaše je samo da napravite izbor, a firma Matijašević će Vam u tome sigurno pomoći.

Veoma su ponosni na obavljene radove i projekte. Lista reference je duga: opločavanje Zemunske pijace, popločavanje Sava promenade u okviru projekta „Beograd na vodi”, fasadni i enterijerski radovi na Japanskoj ambasadi u Beogradu, česma „Crveni petao” u Beogradu, fasada i enterijer pansiona Južni u Sočiju, objekat „Porta Makedonija" (trijumfalna kapija) u Skoplju objekat „Padnati heroi na Makedonija" u Skoplju, parterno uređenje i fontana ispred crkve Presvete Bogorodice - Sv. Nikola i Sv. Petar i Pavle u Skoplju, podopolagački radovi i fontana u Tašmajdanskom parku, radovi na Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu i mnogi drugi. U nastavku će biti u kratkim crtama spomenuti neki od projekata.

 

ČESMA CRVENI PETAO

Česma  „Crveni petao“  nalazi se u ul. Cara Lazara u Beogradu. Izgrađena je u martu 2016. godine  po ideji  projektanta Branislava Jovina.  Na firmi Borisav Matijašević je bilo da taj projekat sprovede u delo. Česma se sastoji od osmougaonih komada napravljenih od belog mermera na koje se nadovezuju četiri mlaznice i na vrhu se nalazi simbolična skulptura u obliku petla izrađena od crvenog granita. Firma je ponosna što je doprinela napretku kultnog trga u našoj prestonici.  

Slika 2. Česma Crveni petao u Beogradu

 

AMBASADA JAPANA

Ambasada  Japana  locirana  je  u  ul. Trešnjinog cveta br. 13 na Novom Beogradu. Kadar  firme Matijašević  učestvovao je u izvođenju eksternih radova, zapravo fasade koja je izrađena  od  granita, kao i enterijera tj. poda, pultova, kupatila koji su izrađeni od kombinacije mermera i granita.   

Slika 3. Ambasada Japana (preuzeto sa www.yu.emb-japan.go.jp)

 

BEOGRAD NA VODI

Pod trenutno najaktuelnijim projektom u našoj zemlji „Beograd na vodi“ krajem godine završeno je popločavanje Savskog šetališta tačnije „Sava Promenada“ koje se prostire između Starog savskog mosta i Gazele. Za popločavanje i ivičnjake korišćeni su bukovički i jablanički granit. Za projekat „Beogard na vodi“ do sada je ugrađeno oko 3000 m² kamena.


Slika 4. Beograd na vodi

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Timacum 18.02.2018.
Ništa novo! Pucolan (mleveni vulkanski tuf)...
Шумадинац 10.02.2018.
Нишки аеродром би требало боље повезати са ...
Boris 06.02.2018.
Mnoge generacije su radile na digitalizacij...
Теразија 31.01.2018.
Најсмешније у целој овој причи је да је држ...
Maja 30.01.2018.
Svi naplaćuju više od projektanta! Da li će...