INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Top 10 najbolje prilagodljivih stanova

23.12.2016. | Jessica Jones | Dezeen

Bakrom obloženi objekat sa pokrivenim otvorima i rotirajući zidovi su samo neke od karakteristika stanova koji imaju rekonfigurabilni enterijer, odnosno onaj koji može da se prilagođava. U daljem tekstu će biti prikazano 10 najbolje prilagodljivih stanova sudeći prema Dezeenu.

 

Apartment in Porto - ODDA

Ovaj stan u Portu projektovala je firma ODDA. Karakteriše ga monolitna samostojeća jedinica koja sadrži klizni krevet i orman u okviru svoje baze. Perforirani šablon koji pokriva spoljašnjost je inspirisan pločicama (ažulejosi) sa istorijskih građevina širom ovog portugalskog grada.

Više o ovome pogledajte ovde.


 

Apartment in Hong Kong - Penda

Kutija pokrivena bakrom sa otvorima i vratima čuva vredno umetničko delo unutar ovog stana u Hong Kongu. Firma Penda je dizajnirala prostor za jednog od najvećih kolekcionara umetnina u Kini i dodala bar unutar te kutije kako bi vlasnik mogao da se opusti i razgovara sa potencijalnim investitorima.

Više o ovome pogledajte ovde.

 

Interior for Students - Ruetemple

Ova prilagodljiva kocka za sedenje se može rekonfigurisati tj. prilagoditi u prostor za igru ili učenje dece i smeštena je unutar ovog stana koji je projekat ruske firme Ruetemple. Stan od 33 kvadrata takođe kombinuje i policu sa stepeništem i mrežu za igranje dece.

Više o ovome pogledajte ovde.

 

Apartment in Moscow - M17

Tradicionalni japanski enterijeri bili su inspiracija za dizajn ovog stana u Moskvi, koji je renovirala lokalna firma M17. Otvoreni prostor ima 19 metara dug poligonalni zid koji prikriva ulaz u stan, pomoćne prostorije, kuhinju i plakare.

Više o ovome pogledajte ovde.

 

MJE House - PKMN Architectures

Skladišni okretni modul (nešto nalik polici, plakaru) služi kao zid unutar ovog stana u Španiji. Projektovala ga je firma PKMN Architectures za par koji je tražio više prostora kako bi mogli lako da prime goste jer rotirajuća vrata mogu da se koristiti za stvaranje dodatne sobe.

Više o ovome pogledajte ovde.

 

Theatrical Apartment - APA

Ovo skladište u Londonu transformisano je od strane firme APA u stan za dva pozorišna i filmska direktora. Karakteriše ga čelična konstrukcija za čuvanje filmske arhive a takođe sadrži i kupatilo u crno-beloj kombinaciji.

Više o ovome pogledajte ovde.

 

Oscar Freire apartment - Claudia Bresciani and Júlia Risi

Prozirna podizna vrata dele dnevni boravak i radni deo ovog stana. Stan su dizajnirale Claudia Bresciani i Júlia Risi za jednog ilustratora u Brazilu.

Više o ovome pogledajte ovde.

 

Screen House - Studio Ben Allen

Pokretne, perforirane pregrade stvaraju fleksibilan životni prostor unutar ovog stana koji se nalazi u severnom delu Londona. Projekat je firme Studio Ben Allen. Ove pregrade su kreirane sa ciljem da se  otvaranjem stvori prostor za zabavu a da se zatvaranjem zadrži nivo privatnosti.

Više o ovome pogledajte ovde.

 

The White Retreat - Colombo and Serboli

Ovaj stan u Barseloni koji je ceo beo je projekat firme Colombo and Serboli. Dizajnirala ga je za jednog istoričara umetnosti i kustosa. Karakterišu ga popločana kuhinja i kupatilo. Ove prostorije mogu biti sakrivene, omogućavajući vlasniku prikaz umetnosti, muzike i knjiga u minimalnom prostoru.

Više o ovome pogledajte ovde.

 

Converted Victorian post office - Studio 1508

Studio 1508 je pretvorio viktorijansku poštu u Londonu u stan jednog kolekcionara umetnčkih dela. Ovaj stan karakterišu betonski kapci koji otkrivaju i skrivaju različite delove stana i omogućavaju da veliki umetnički radovi budu okačeni na zidove.

Više o ovome pogledajte ovde.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;