INFONET-468X60-BANNER

Pozorište u Moskvi-obnova arhitektonskog dragulja

15.11.2016. | WAN

Projekat firme MetropolitanmomentuM fokusiran je na obnovu „Pushkinsky International Cinema“ u Moskvi u Rusiji. Pored sanacije, projekat uključuje i dodavanje sadržaja u vidu dve staklene kule, interaktivnog centra od stakla i javne rekreativne zone uz Passion/Pushkin trg. Postojeća zgrada je „arhitektonski dragulj“ u Moskvi koji je pretrpeo godine zanemarivanja. Novi dodaci uz postojeće arhitektonske elemente pokušavaju da podsete na istoriju „Pushkinsky“ pozorišta a istovremeno i da joj otvore put ka budućnosti.

Novi programi koji su u planu biće biti smešteni u okviru dve staklene kule. U okviru njih će se nalaziti maloprodajne radnje, štandovi i knjižara koja će biti na drugom nivou. Pošto su od stakla pokazuju sjaj pozorišta bez skrivanja postojeće zgrade od javnosti. Staklene kule su tu kao specijalni posrednici između javnih i privatnih površina. One pozivaju javnost da uživa u pozorištu i da doživi grad. Nove javne površine izvan pozorišta sadrže uličnu umetnost, klizalište, mali amfiteatar i interaktivni centar/informativni centar. Osim toga, projekat predlaže uređenje i poboljšanje okolnih ulica. Postojeće staze su rekonfigurisane na novi način. „Tverskoy Boulevard“ od skoro ima biciklističku stazu duž srednjeg zelenog pojasa. Biciklistička staza i zeleni pojas u sredini su u sendviču između automobilskih traka i traka javnog prevoza. Ovo novo zeleno jezgro ulepšava ulicu i obezbeđuje sigurnost biciklistima.

Pored toga, projektom se predviđa i oblast za rekreaciju uz trg i tampon zona gde su staklene kule. Osim toga, Passion/Pushkin trg je povezan direktno sa tekućim lokalnim projektom koji vodi vlada u Moskvi. Projekat pod nazivom „Moja ulica“ ima za cilj da stvori 50 km novih pešačkih zona duž „Tverskaya“ ulice.

Sve u svemu, projekat „Pushkinsky International Cinema Hall“ u Moskvi je revitalizirajući projekat sa sveobuhvatnim prostupom koji uzima u obzir poboljšanje postojeće zgrade, javne pešačke zone i susednih saobraćajnica.

MetropolitanmomentuM je projektni studio koji se nalazi u Los Anđelesu u Kaliforniji. Njegov rad se fokusira na analizu, projektovanje i stvaranje veze između privatnih i javnih prostora koji povezuju ljude, urbanu sredinu i prirodu. Njegovi projekti imaju za cilj da pomognu revitalizaciji i poboljšanju kvaliteta života ljudi u gradovima i ključnim urbanim sredinama kroz arhitekturu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;