INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Orijentacija ka većoj dinamici - Cathay Industries započinje saradnju sa Chemiprox d.o.o.

24.10.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Cathay Industries je jedan od vodećih svetskih proizvođača sintetičkih gvožđe-oksidnih pigmenata. Pokriva segmente osnovnih proizvoda za građevinsku industriju, sofisticirane proizvode za industriju boja i premaza, kao i gvožđe-okside najviše čistoće za kozmetičku industriju. Portfolio je dopunjen velikim brojem proizvoda koji obezbeđuju sinergiju u ovim oblastima. Osnovan 1979., baziran u Hong Kongu, Cathay Industries ima proizvodne pogone u SAD, Kini, Belgiji i Australiji te ostvaruje veoma dinamičan rast. Uspeh Cathay Industries je baziran na značajnim ulaganjima u najnovije proizvodne tehnologije.

Dana 1. septembra 2016. godine u gradu Ninove u Belgiji, Cathay Industries je reorganizovao svoju distributivnu mrežu u Evropi za pigmente u industriji boja, premaza i plastike. Proizvođač gvožđe-oksidnih pigmenata je započeo saradnju sa novoizabranim partnerima, uključujući i Chemiprox d.o.o. iz Srbije.

Slika 1. Cathay Industries je započeo saradnju sa novim distributerima. Od sada će Chemiprox d.o.o. snabdevati tržište Srbije „CATHAY“ pigmentima

 

 - U skladu sa ovim prestrojavanjem, distribucija naših proizvoda postaje još dinamičnija - izjavio je Axel Schneider, CEO Cathay Industries Europe o novoj strukturi distribucije.

Slika 2. Axel Schneider, CEO Cathay Industries Europe

 

Kao rezultat reorijentacije, Cathay je obezbedio još širu pokrivenost tržišta. Blizina skladišta kao i brza i fleksibilna isporuka će olakšati kupcima proces nabavke a samim tim i proizvodnje. Novi partneri su specijalizovani za distribuciju sirovina kao što su pigmenti i aditivi za različite aplikacije u proizvodnji boja, premaza i plastike.

Pouzdani partneri

U Srbiji Cathay sarađuje sa distributerom Chemiprox d.o.o., sa sedištem u Beogradu, a osim srpskog tržišta parter snabdeva i kupce u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji. Nenad Jovanović, direktor Chemiprox d.o.o. kaže: Zadovoljstvo nam je da udruženim snagama nastupamo sa Cathay Industries kao našim pouzdanim i strateškim partnerom. Dodatkom Cathay visokokvalitetnih pigmenata u naš postojeći portfolio ostvarujemo još jaču poziciju na tržištu.

Saradnja sa Chemiprox d.o.o. ne podrazumeva samo „CATHAYCOAT“ portfolio, gvožđe-oksidne pigmente iz premium kategorije, već i ostale uspešne brendove kao što su „FERROTINT“ (za upotrebu u građevinskoj industriji) ili „CATHAYGRAN“ mikrogranule za sisteme sa automatskim doziranjem.

Za više informacija kliknite ovde.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;