Lafarge Srbija

19.07.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Lafarge Srbija deo je LafargeHolcim Grupe, koja je nastala u julu 2015. godine spajanjem dve vodeće kompanije u oblasti građevinskih materijala: Lafarge i Holcim, i zapošljava 115.000 radnika u više od 90 zemalja širom sveta u preko 2.500 pogona pogona (1.600 fabrika za beton, 600 fabrika za agregate, 180 fabrika cementa i 70 pogona za mlevenje). Lafarge u Srbiji posluje od 2002. godine, kada su na srpsko tržište stupili preuzimanjem Beočinske fabrike cementa. Delatnost je proširena 2010. godine putem proizvodnje betona i agregata, a danas Lafarge u Srbiji poseduje jednu fabriku cementa i tri fabrike betona.  

Fabrika cementa u Beočinu je moderna fabrika, potpuno usklađena sa standardima LafargeHolcim grupe u oblasti efikasnosti, uticaja na životnu sredinu i bezbednost na radu, čime je Lafarge uspeo da sačuva i razvija dugu tradiciju proizvodnje cementa u ovom kraju koja traje 177. godina. Ukupan godišnji kapacitet fabrike cementa iznosi 1,5 miliona tona cementa.

U oblasti proizvodnje betona Lafarge Srbija raspolaže godišnjim kapacitetom od 1 milion kubnih metara proizvedenog betona primenjujući svetska znanja u proizvodnji u cilju povećanja kontrole kvaliteta i efikasnosti čime se obezbeđuje dodatna vrednost za kupce.

U poslovanju kompanije se kombinuju lokalna i globalna iskustva i znanja, a kroz lokalno prisustvo i potrebne resurse kojim raspolaže, kompanija učestvuje u rešavanju aktuelnih izazova današnjeg vremena. Ono što je karakteristično za Lafarge je inovativan pristup i istrajnost u traženju rešenja koja odgovaraju zahtevima kupaca, snažna posvećenost bezbednosti i zdravlju na radu i održivosti, efikasan  model poslovanja i visoko profesionalni timovi.

Lafarge beton i cement ugrađeni su u najznačajnije kapitalne objekte u Srbiji, kao što su „Most kod Beške“, „Most na Adi“, „Most Zemun - Borča“, „Avalski toranj“, Koridor 11 i mnogi drugi. Glavni ciljevi kompanije su zdrava životna sredina, efikasnije korišćenje energije i prirodnih resursa, minimizovanje štetnih emisija u vazduh i vodu. Sve aktivnosti Lafarge Srbija usmerene su na izmene u procesu proizvodnje, u cilju smanjenja emisije ugljen-dioksida, te na primenu metoda i postupaka kojima se razvijaju ekološki materijali i čuva biološka raznovrsnost na planeti.

U svom poslovanju Lafarge Srbija nastoji da bude korporativni građanin kome se veruje, kao i da ispunjava obaveze prema zajednici u kojoj posluje i doprinosi njenom ekonomskom i socijalnom razvoju uz izgradnju odnosa na osnovu obostranog poštovanja i poverenja.

Lafarge Srbija može da ispuni zahteve kupaca svih segmenata: viskogradnje, individualne gradnje, infrastrukture i industrijske proizvodnje građevinskih materijala.

 

VISOKOGRADNJA
Za izvođače radova, majstore, arhitekte, inženjere i investitore projekti izgradnje i rekonstrukcije donose nove izazove, kao što su: energetska efikasnost, sertifikat o zaštiti životne sredine, nadzor na gradilištima, zahtevi za dugotrajnim, estetskim, inovativnim i profitabilnim rešenjima. Lafarge Srbija može izaći u susret i najzahtevnijim projektima. Za individualnu i kolektivnu gradnju, komercijalne, poslovne i javne objekte, konstantno se kreiraju inovativna rešenja kroz cemente, agregate, betone i sisteme gradnje koji obuhvataju logistiku, upravljanje projektom i konsultantske usluge.

INFRASTRUKTURA
Putevi, mostovi, tuneli, luke, brane, stadioni, vetroparkovi i termoelektrane su kompleksni projekti koji zahtevaju ogromne investicije. Lafarge Srbija pruža rešenja i svu svoju ekspertizu iz ove oblasti u kojoj su prisutni širom sveta. Kao lider na tržištu, Lafarge Srbija je pouzdan partner u infrastrukturnim projektima, od početne do završne faze. Kroz prisustvo u više od 90 zemalja i kapacitetom od 2.500 pogona u mogućnosti su da učestvuju na projektima i u najudaljenijim delovima sveta.

INDIVIDUALNA GRADNJA
Širok asortiman Lafarge pakovanih proizvoda je pogodan za svaku primenu u individualnoj gradnji: za zidanje, malterisanje, betoniranje, izradu košuljica, kao i za sitne popravke i renoviranja u sopstvenoj režiji. Kao pouzdan partner, kompanija nudi tehničku podršku i znanje za svakog pojedinačnog individualnog korisnika. Lafarge proizvodi i rešenja su kreirani sa ciljem da generišu dodatne benefite za kupce i individualne krajnje korisnike. Kompanija takođe nudi i animacije i promocije na mestu prodaje i program mikrofinansiranja koji obuhvata kredite za kupovinu građevinskog materijala.

INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA GRAĐEVINSKIH MATERIJALA
Najšira ponuda proizvoda za najzahtevnije potrebe u industrijskoj proizvodnji. Lafarge rinfuzni cementi, filer i betoni su osnovna sirovina u proizvodnji praškastih materijala i betonskih elemenata. Kao pouzdan partner, Lafarge BSrbija nudi i tehničku podršku i razvoj proizvoda kroz inovacije koje su u službi korisnika. Aktivnom razmenom znanja i iskustava, pomažu kupcima da svoju proizvodnju učine što bezbednijom i efikasnijom, krajnje proizvode što kvalitetnijim i trajnijim, a njihove kupce i krajnje korisnike što zadovoljnijim.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad R 20.04.2018.
Pa zašto zatrpavate Vinču otpadom, tamo je ...
Vladimir 22.03.2018.
Ja licno bi zamolio g.Rodica da ako je u mo...
nik 21.03.2018.
Po našem običaju, radovi na najprometnijim ...
Darko 20.03.2018.
A šta se čepom na Trošarini? Potez Save Maš...
Mika 18.03.2018.
Da li radite u Stbiji i koja je cena lifta ...