INFONET-468X60-BANNER

Kuća nalik kornjači koja izlazi iz svog oklopa

14.06.2016. | Adam Williams | Gizmag

Dizajnirana i projektovana od strane firme Lenz Architects, prigodno nazvana „Shell House“ ova kuća izgleda kao kornjača skvoter sa svojim krovom nalik oklopu. Kuća se nalazi na periferiji Almatija u Kazahstanu i može se zatvoriti kako bi se povećala sigurnost i privatnost.

„Shell House“ čini ukupno 400 kvadratnih metara površine i prostire se na dva sprata. Veći deo prostora zauzimaju dnevni boravak i trpezarija, koje se nalaze prema zadnjem delu kuće.

Prednja strana kuće uključuje muzičku sobu, kupatilo i kuhinju. Tu je takođe i prostorija za relaksaciju i spiralne stepenice koje vode do dela gde su smeštene glavna spavaća soba i gostinjska soba.

Kuća je zastakljena i omogućava onima unutra da gledaju spoljašnji svet divljine. Međutim, kuća takođe ima i trik: kada stanari žele malo privatnosti – kada se neočekivano pojave rođaci ili nepozvani gosti, na primer – može se elektronski aktivirati set aluminijumskih panela. Ovi paneli/roletne se spuštaju i pokrivaju staklo u potpunosti, tako da je nemoguće da se dobije pristup ili da se kaže da li je neko kod kuće.

"Glavni cilj arhitekata bio je da se stvori poseban, izolovan i siguran prostor, a da je istovremeno moguće uživati u divljini", kažu iz Lenz Architects.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;