INFONET-468X60-BANNER

OBO - Profesionalcima od profesionalaca

02.06.2017. | Gradjevinarstvo.rs

OBO Bettemann je osnovan 1911. godine u  gradu Mendenu na severu Nemačke, pored mesta gde se danas nalazi centala firme. Porodična firma koja je prerasla u multinacionalnu kompaniju, ali ipak ostala u stoprocentnom vlasništvu Porodice Bettermann, prisutna je sa svojim ćerka firmama u 50 zemalja širom sveta.

Slika 1. Aerodrom

Sa politikom konstantnog napredovanja i maksimom „Kada misliš da si dostigao maksimum vreme je za novi korak“ OBO je pod svoje krilo primio dva poznata svetska brenda DAHL, proizvođača ranžirnih kanala i ACKERMANN poznatog po vrhunskim sistemima podnog razvoda.

Slika 2. Hotel

OBO je zajedničko obeležje za više od 30.000 proizvoda, i više od 2000 radnika širom sveta. Dan za danom, OBO proizvodi su važna osnova za rad miliona specijalista u elektroinstalaterskim preduzećima po celom svetu.

Slika 3. Termoelektrana

OBO je zaštitni znak partnerstva između proizvođača i montera. S obzirom na to da je proizvođač okrenut potrošačima, OBO ceni stalnu komunikaciju sa korisnicima i potrošačima.

OBO. To je ono sa čime eksperti rade.

Slika 4. Tunel

OBO je vodeći proizvođač na tržištu za:

VBS. Sistemi za spajanje i pričvršćivanje (razvodne kutije, kablovske uvodnice, sistemi stezaljki sa prirubnicama, stezaljke i sistemi šina, sistemi za izjednačanje potencijala i šrafovska i tiplovska roba).

TBS. Sistemi za zaštitu od atmosferskih i sklopnih prenapona (sistemi uzemljenja, sistemi za    izjednačavanje potencijala, sistemi za zaštitu od atmosferskih pražnjenja (gromobrani), sistemi zaštite od prenapona).

KTS. Sistemi nosača kablova (montažni sistemi, sistemi nosača kablova (regali), sistemi rešetkastih nosača kablova (regala), sistemi lestvičastih kablovskih držača, sistemi lestvi za usponske vodove, sistemi za nošenje svetiljki, modularni (Baukasten) sistemi, sistemi GKS kablovskih kanala, VA – (nerđajući) elementi za gradnju).

BSS. Sistemi za zaštitu od požara (Klase zaštite kod protivpožarnih prodora su S30, S60, S90 i S120, sistemi nosača kablova za održanje funkcionalnosti su ispitani po strogim zahtevima DIN 4102, i poseduju sve sertifikate za klase održanja E30, E60 i E90).

LFS. Sistemi za vođenje kablova (sistemi instalacionih kanala, parapetnih kanala, IBIS integral).

UFS. Sistemi podnog razvoda (UK sistem, ISO-A kanalni sistem, sistemi za ošupljene i duple podove, podne kutije za ugradnju, prateći pribor).

EGS. Sistemi ugradnih elektroelemenata (utičnice, prekidači, sistemi za nazidnu i uzidnu ugradnju).

Slika 5. Tunel

Posebno mesto u proizvodnom programu zauzimaju brodski nosači kablova (aluminijumski i čelični hladno i toplo cinkovani).

OBO nudi praktična i lako izvodljiva rešenja za zanatlije i instalatere kao i za najveće projekte u izgradnji industrijskih sistema, a kvalitet OBO proizvoda potvrđen je brojnim znakovima kvaliteta i atestima od strane GS i VDE oznaka sve do UL odobrenja.

Kvalitet na koji se možete osloniti, atestiran prema DIN EN 9001.

Slika 6. Železnička stanica

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;