INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Štampani dekorativni beton i dekorativni kamen STONECRETE

20.05.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Štampani dekorativni beton STONECRETE

KVALITET I TRAJNOST

- Postojanost forme - Štampani dekorativni beton STONECRETE se izrađuje od armiranog betona koji se dodatno ojačava polipropilenskim vlaknima i učvršćivačima u boji. Zbog kvaliteta strukturnih komponenti štampani dekorativni beton se ponaša kao jedinstvena celina – što znači: ne može doći do pucanja između fugni zbog preopterećenja, rastinje ne može da izbije na površinu, nisu moguća bilo kakva ni izdignuća ni ulegnuća. Ostaje nepromenjen i pod teretom kamiona preko 40 T.

- Postojanost boja - Učvršćivači i odlepljivači u boji koji se koriste prilikom izrade štampanog dekorativnog betona napravljeni su kombinovanjem prirodnih oksida metala i neorganskih sastojaka u strogo određenim razmerama. Zahvaljujući ovom tehnološkom novitetu i specijalnoj recepturi, nijanse i boje štampanog dekorativnog betona ostaju nepromenjene.

 

 

- Čvrstina - Štampani dekorativni beton STONECRETE ima stepen tvrdoće 4 po Mah skali mereno od strane stručnih timova. Beton MB-30 ima stepen tvrdoće I, dijamant 10, kvarc 7. Nije preostalo mnogo materijala koji bi mogli da oštete štampani dekorativni beton. Ovo je jedan od razloga zbog koga je štampani dekorativni beton dugovečniji u odnosu na druge tehnologije.

- Neklizavost - Štampani dekorativni beton STONECRETE ima nizak koeficijent trenja zbog svoje čvrstine, što omogućava da ostane neklizav tokom vremena. Garantuje se sigurnost i do nagiba od 17%.

 

 

- Pripremni radovi - Prilikom izrade štampanog dekorativnog betona nisu potrebni dodatni pripremni radovi poput iskopavanja zemlje, ojačavanja podloge u nekoliko slojeva, sušenja zemljišta. Štampani dekorativni beton može se izrađivati direktno na starom betonu, starom asfaltu ili bilo kojoj postojećoj tvrdoj podlozi.

 

 

- Brzina izrade - Štampani dekorativni beton se izrađuje deset puta brže od ostalih vrsta podnih sistema, tako da se radovi završavaju u rekordnom roku. Ova činjenica je neosporno važna ukoliko je reč o izgradnji u centralnim gradskim zonama ili glavnim saobraćajnicama, jer se smanjuju saobraćajni problemi.

 

 

Prednosti STONECRETE DEKORATIVNOG BETONA

  • Pruža veliku raznovrsnost boja i reljefa.
  • Nijanse se ne menjaju vremenom.
  • Nema pucanja usled mraza i promene klimatskih uslova.
  • Ostaju nepromenjeni u rasponu od -40Co do +80Co.
  • Dugogodišnja garancija bez ikakvog održavanja.
  • Nije klizav.
  • Brzo se izrađuje.
  • Podnosi najveće terete, pa i prelazak kamiona preko 40t.

 

Dekorativni kamen STONECRETE

EKONOMIČNOST

Dekorativni kamen svojom lepotom u potpunosti odslikava teksturu i izgled prirodnog kamena. Pružajući korisniku mogućnost da se sa manje novca dočara duh elegancije i prirodnosti prostora.

 

 

JEDNOSTAVNOST OBRADE I UGRADNJE

Za obradu i postavljanje dekorativnog kamena nije se potrebno posebno specijalizovati kao što je to slučaj sa prirodnim kamenom. Ugradnju može vršiti svaki keramičar:

  • čišćenje i odmašćivanje zida
  • impregnacija latexom ili akrilnom emulzijom
  • nanošenje mrežice
  • nanošenje lepka (preporuka: fasadni stone fix) i na podlogu i na kamen
  • premazivanje kamena zaštitnim fiksatorom posle 24-48 časova.

 

MOGUĆNOST ODABIRA MODELA I NIJANSI

Kalupi za odlivanje dekorativnog kamena rade se direktnim odslikavanjem reljefa prirodnog kamena, što sa jedne strane omogućava da se zadrži prirodna forma, a sa druge da se paleta boja dekorativnog kamena znatno proširi u odnosu na prirodni.
Boje dekorativnog kamena sa opsegom od najsvetlijih do najtamnijih nijansi mogu da ispoštuju najinstančaniji ukus.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;