INFONET-468X60-BANNER

Pametno osvetljenje na otvorenom

25.04.2016. | Chris Wood | Gizmag

Postoji mnogo rešenja za pametno osvetljenje ali nova sijalica firme Ilumi je malo drugačija i dizajnirana je kako bi omogućila korisnicima da osvetle delove koji su napolju izvan njihovih domova tj. da osvetli otvoreni prostor. Poznata kao „BR30“, ona je otporna na vremenske uticaje i dizajnirana da radi zajedno sa sijalicama ove kompanije koje su namenjene za unutrašnje prostorije da bi obezbedile sveobuhvatno rešenje za osvetljenje.

Uz kontinuiran razvitak „Internet of Things“ videli smo razne vrste pametnih uređaja i mnoštvo rešenja za pametno osvetljenje od istaknutih proizvoda firme Philips Hue do jeftinih alternativa iz Cree. Nova ponuda firme Ilumi je malo više robustna, pružajući priliku da se otvorenom prostoru omogući pametna rasveta.

„BR30“ je dizajnirana za spoljnu ugradnju - na terasama, zidovima, bazenima i ispred tremova. Shodno tome da će biti izložena različitim atmosferskim uticajima mora biti u staju da se nosi sa kišom. Zbog toga je kompanija odlučila da napravi „IP64“ otpornu na vremenske uslove, što znači da nije u potpunosti vodootporna, ali bi trebalo da bude u mogućnosti da dobro reaguje na prskanje vode.

Nove sijalice su sa podesivim bojama i energetski efikasne, troše samo 15 vati, dok je svetlosna snaga viša od 1.000 lumena. Kako kažu u kompaniji to je ekvivalent osvetljenju sijalice od 75 do 100 vati.

Kao i sijalice kompanije za unutrašnje prostorije, tako i „BR30“ koristi sopstveni MeshTek Bluetooth koji omogućava sijalicama da se povežu na udaljenosti do 46 m, bez potrebe za čvorištem. Sa tim opsegom a imajući u vidu da se do 50 sijalica može povezati odjednom, sa Ilumi rešenjem se lako može omogućiti instalacija pametne rasvete i unutar objekta i izvan.

Komplet radi sa sopstvenim Ilumi iOS i Android aplikacijom, Nest, Apple Watch, Amazon Eco, Android Wear i IFTTT integracija stižu u drugom kvartalu 2016. Aplikacija ima veliki broj podešavanja koja su na raspolaganju korisnicima, uključujući i režim za odmor gde se automatski uključuje i isključuje svetlo u određeno doba dana, a režim koji sinhronizuje svetlo muzikom, treperi uz ritam pesme.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;