INFONET-468X60-BANNER

Rešenja za upravljanje objektima u kompaniji Evolvea

17.03.2016. | Gradjevinarstvo.rs

EVOLVEA, kompanija koja se stalno razvija u oblasti IoT usluga, nudi na tržištu menadžmenta objekata efikasno i jedinstveno rešenje za integrisano i sveobuhvatno upravljanje objektima.

Zahvaljujući opremanju zgrada nizom inteligentnih senzora i sveprisutnom komunikacionom mrežom, EVOLVEA omogućava, u potpunosti bežičnim putem, pribavljanje najvažnijih podataka za različite aspekte upravljanja  i njihovu obradu u skladu sa potrebama klijenta pomoću podesive platforme. Platforma koju je razvila EVOLVEA, pored stalnog i kontinuiranog nadzora objekta i imovine u njima, omogućava i  proaktivno upravljanje njima (kontrola pristupa u objekte, nadzor postrojenja u objektima, održavanje, uvid u katastarske dokumente, itd.)

 

Automatsko podešavanje temperature u prostoriji

 

Kada je reč o bezbednosti, rešenja koja nude omogućavaju kontrolisanje ulaska ovlašćenih i neovlašćenih lica u najosetljivije delove objekta, lokalizaciju imovine i osoba na predefinisanoj teritoriji, kao  i automatsko upravljanje otvaranjem vrata i prozora prema logici dogovorenoj s klijentom. Bezbednost osoba u objektima je takođe omogućena primenom rešenja koja omogućavaju procenu štete na objektima koja je nastala kao posledica zemljotresa ili neprimetnog propadanja objekta, uz pružanje podrške u vanrednim situcijama.

Rešenja kompanije EVOLVEA u oblasti zdravlja i zaštite u okviru UPRAVLJANJA ZGRADAMA, obuhvataju i mogućnost praćenja i lociranja osoba u objektima kako bi se omogućilo njihovo blagovremeno spasavanje u slučaju vanrednih situacija.

 

Detekcija provale sa interno napajajućim uređajima

 

Pored bezbednosti, akcenat je i na ENERGIJI: Evolvea nudi sisteme za automatizaciju i nadgledanje postrojenja i unutrašnjosti objekata koji omogućavaju upravljanje energetskim resursima kako bi se zadovoljila stvarna potreba za energijom. Sa tradicionalnog modela upravljanja postrojenjima u vremenskim intervalima, prelazi se na mnogo efikasniji i inovativni pristup koji je sposoban da predvidi stanje objekata u budućnosti, a samim tim i energetske potrebe u zavisnosti od sadašnjih i budućih ambijentalnih uslova i broja osoba. Koristi od ovih rešenja su brojne: pored savesnijeg korišćenja energije koje za posledicu ima uštedu, tu je i poboljšanje komfora.

Upravljanje objektima obuhvata i efikasno korišćenje njihovog prostora: EVOLVEA izlazi u susret i ovoj potrebi i predlaže rešenja koja nude digitalizovane informacije o korišćenju različitih prostorija koji se stalno ažuriraju. U zgradama koje su otvorene za javnost naročito su korisna sva rešenja vezana za UPRAVLJANJE USLUGAMA, čija je svrha planiranje i pružanje informacija o zauzetim prostorijama, kao što su na primer digitalne informacione table postavljene u blizini sala za sastanke, koje sadrže informacije o zauzetosti sale i ambijentalnim uslovima u sali.

 

Primer merenja parametara na tabletu

 

EVOLVEA nudi paket aplikacionih modula čija je namena upravljanje imovinom, tj. zemljištem, infrastrukturom, pokretnostima i nepokretnostima i koji obuhvata neke od funkcija: GIS (Geografski informacioni sistem), CAFM (Kompjuterski potpomognuto održavanje kompletnog objekta), PPM (Upravljanje portfoliom projekta) i CMMS (Kompjuterizovani sistem upravljanja održavanjem). Korišćenjem jedinstvenog rešenja moguće je obuhvatiti sve ključne procese koji su uključeni u upravljanje različitim tipovima imovine, kao što su:

  • Vanredne aktivnosti (investicije, projekti, nalozi,  vanredno održavanje, itd.)
  • Planirane aktivnosti (provere, čišćenja, preventivno održavanje, itd.)
  • Aktivnosti na zahtev (kvarovi, upozorenja, dotrajalost, itd)

Osim toga, sistem omogućava upravljanje Evidencijom nepokretnosti za zgrade, u tehničkom i imovinskom smislu, zahvljujući kreiranju određenih formulara, tj. kartica za prikupljanje katastarskih podataka, podataka o inventaru, strukturi i projektovanju postrojenja koji su u potpunosti podesivi, kao i izveštaji koji nastaju na osnovu ovih podataka. Pomoću odgovarajućeg plug-ina, moguće je locirati sopstvenu nekretninu na mapama, zahvaljujući korišćenju i integraciji sa različitim dostupnim servisima za mapiranje: Google Maps, Bing, OpenStreetMap, itd.

 

Smart građevinarstvo

 

Za industrijsko okruženje predviđene su posebne funkcije: moguće je izvršiti popis, locirati, klasifikovati i upravljati lokacijom, podacima i održavanjem postojećih dobara; upravljati i nadgledati sa tehničko-operativnog aspekta tok prodaje, investicija i radova; planirati, nadgledati i upravljati svim poslovima održavanja i čišćenja tehnoloških jedinica i imovine, bilo da su one planirane ili da se to radi na zahtev; nadgledati radne naloge i naloge za kupovinu. Ove značajne funkcije mogu se povezati sa vodećim svetskim softverima za građevinsku industriju i sa odgovarajućim aplikacijama za Android pametne telefone i tablete, kako bi uvek bile dostupne profesionalcima.

Pristup kompanije EVOLVEA je uspešan iz više razloga: mreža senzora za prikupljanje i prenos podataka nije invazivna jer je bežična, dok upotreba jedinstvene platforme za upravljanje svim aspektima koji se odnose na UPRAVLJANJE OBJEKTIMA pojednostavljuje upravljačke aktivnosti za korisnike.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;