IZOLACIJA-468X60-BANNER

Housematik segmentna garažna vrata

11.03.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Housematik je jedna od prvih kompanija koja je pokrenula posao vezan za automatske sisteme ulaza i pretovarne opreme na teritoriji Srbije i iza njih stoji skoro 10 godina intenzivnog rada i usavršavanja u svim oblastima kojima se bave. Poseduju sve potrebne licence i sertifikate kako za servis i održavanje, tako i za izvođenje odnosno ugradnju najkompleksnijih sistema koje isporučuju. Bave se uvozom, prodajom, ugradnjom i servisiranjem proizvoda, a u ponudi su  segmentna i rolo vrata (za industrijske i rezidencijalne objekte), rolo rešetke, brza PVC vrata, senzorska vrata, protivpožarna vrata i zavese, parking rampe, automatiku za kapije, pretovarne i hidraulične rampe, izolacione zavese i trakaste PVC zavese. Svi njihovi proizvodi zadovoljavaju standarde EU kojima se garantuje dugotrajnost i pouzdanost ugrađene opreme. Svakog dana upotpunjuju paletu proizvoda i trude se da zaokruže ceo proces nabavke, ugradnje i održavanja vrata po sistemu ključ u ruke.

Segmentna vrata
Segmentna garažna vrata su izrađena od termoizolovanih panela različitog izgleda i boje što omogućava primenu kod najrazličitijih objekata. Najširu primenu imaju kod privatnih i industrijskih objekata.
U zavisnosti od dimenzija otvora, materijala od kojih su vrata izrađena, sigurnosne opreme razlikuju se:

  • segmenta garažna vrata,
  • industrijska segmentna garažna vrata.
     

Segmentna garažna vrata
Garažna vrata su izrađena od čeličnih, sendvič panela sa termo ispunom u vidu termoizolacione PUR-pene. Sama tekstura panela može biti različita.

  • debljina panela je 42mm
  • visina panela iznosi 500mm i 610mm
  • sistemi vođenja u zavisnosti od prostora iznad vrata mogu biti: nisko (Low Lift) i normalno vođenje (Normal Lift)

Svi paneli imaju zaštitu protiv priklještenja prstiju. Što se tiče završne obrade, vrata mogu biti u bilo kojoj boji iz RAL-karte. Vrata su opremljena sistemima protiv pucanja opruga i sajli. Pogon vrata može biti mehanički (ručno) ili elektro-mehanički (pomoću motora koji se smešta na plafon). Aktiviranje vrata može biti pomoću tastera, daljinskih upravljača itd.

Industrijska segmentna vrata
Izrađena su od čeličnih panela sa termo ispunom u vidu PUR pene čime se obezbeđuje dobra toplonta izolovanost prostora.
U zavisnosti od prostora iznad vrata (nadvratne grede) razlikujemo više sistema vođenja:

  • nisko vođenje (Low Lift) do 420mm
  • normalno vođenje (Normal Lift) od 420 do 600mm
  • visoko vođenje (High Lift) preko 600mm
  • potpuno vertikalno vođenje (Full Vertical Lift)

Vrata se mogu podizati mehanički (ručno) i automatski pomoću elektro-motora koji može biti smešten iznad (plafonski motor) ili pored vrata (bočni motor). Komanda vratima se može zadavati pomoću daljinskog upravljača, prelaskom vozila preko induktivne petlje, pritiskom  na taster i dr. Vrata u sebi mogu imati pešačka vrata, prozore i kompletne prozirne panele. Vrata sadrže više sigurnosnih sistema protiv pucanja opruga i sajli.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;