INFONET-468X60-BANNER

Mitsubishi Electric efikasno rešenje grejanja

06.10.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Toplotne pumpe Zubadan i sistem Ecodan – grejanje koje gleda u budućnost

Kako se u poslednje vreme sve više govori o obnovljivim izvorima energije i naporima koji se preduzimaju na polju ekologije, KLIMA M sa zadovoljstvom predstavlja rešenje japanske kompanije Mitsubishi Electric, koje će troškove grejanja svesti na minimum, a komfor i zadovoljstvo podići na najviši nivo.

Ecodan je jedinstvena toplotna pumpa koja objedinjuje grejanje, hlađenje i snabdevanje toplom sanitarnom vodom. Idealno je rešenje za nove objekte u izgradnji, ‘zelene zgrade’, ali i kao zamena već postojećih sistema grejanja u cilju drastičnog smanjenja troškova eksploatacije.

Sistem se sastoji od spoljne jedinice – vrhunske inverter toplotne pumpe, gde se svojim kvalitetom izdvaja ZUBADAN, serija koja se pokazala kao nezamenjiva u radu na niskim temperaturama, s niskim utroškom električne energije ali i 100% učinkom, i unutrašnje jedinice – hidroboxa, opremljene vrhunskim komponentama koje garantuju dugotrajnu i bezbrižnu eksploataciju. Međusobno su povezane freonskim razvodom, koji onemogućava smrzavanje tečnosti u sistemu spoljašnje jedinice.

 

Spoljna jedinica – Hydrobox
Spoljna jedinica se može prilagoditi svim potrebama za toplom vodom, bilo to podno ili radijatorsko grejanje, u kombinaciji s pripremom tople sanitarne vode. Hidrobox je opremljen elektronikom za dva grejna kruga i omogućava kombinaciju podnog i radijatorskog grejanja.

 

Novi reverzibilni hidrobox omogućava i funkciju hlađenja u letnjem periodu, čime je zadovoljena potreba korisnika tokom cele godine, uz uštedu koju pruža Ecodan.

Prednosti koje pruža Ecodan sistem u odnosu na druge sisteme grejanja:

  • Niski troškovi eksploatacije – zahvaljujući visokoefikasnom sistemu toplotne pumpe vazduh-voda (COP 4,46 kW) troškovi eksploatacije su izuzetno niski
  • Nizak nivo buke – najnoviji modeli toplotnih pumpi omogućavaju tih i stabilan rad jedinice; nivo buke je sveden na svega 52dBA na maksimalnom modu grejanja
  • Jednostavna instalacija i održavanje – potrebno je samo povezati spoljnu i unutrašnju jedinicu (hidrobox)
  • Stabilnost i pouzdanost bez elektrogrejača – Ecodan sistem je dizajniran da funkcioniše na optimalnom nivou tokom cele godine; maksimalna temperatura vode je 60°C, a sistem funkcioniše do spoljne temperature od -28°C. Specijalna serija ZUBADAN garantuje funkcionisanje uređaja sa 100% kapaciteta i na spoljnoj temperaturi od -15°C. Uređaj to postiže bez ikakvog postojećeg ili dodatnog elektrogrejača, pomoću patentirane tehnologije Flash Injection.


 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;