INFONET-468X60-BANNER

Grad Naning u Kini dobija novu znamenitost

21.08.2015. | Nick Myall | World Architecture News

Dennis Lau i Ng Chun Man iz arhitektonskog biroa „DLN“ nedavno su otkrili svoje idejno rešenje za najnoviji neboder koji će se graditi u gradu Naning u Kini. Neboder pod nazivom „Naning Logan Century“, buduća znamenitost grada, biće izgrađen u delu grada gde se nalazi Asocijacija Jugoistočnih Azijskih Nacija (ASEAN). Ova 383 metra visoka zgrada imaće površinu od 396,490m² sa prvoklasnim poslovnim prostorom, luksuznim hotelom sa pet zvezdica i tržni centar.

Grad Naning poznat je kao politički, ekonomski i kulturni centar kineske oblasti Guangsi i predstavlja najznačajniji grad „Beibu Gulf“ ekonomske zone. Deo grada gde se nalazi ASEAN trenutno je jedan od glavnih urbanih područja u Kini u kojem su smešteni glavna poslovna četvrt, konzulati i sedišta inostranih dopisnika. Cene po kojima se kreće iznajmljivanje poslovnih prostorija u ovom delu su konstantno u porastu pa je izgradnja „Nanning Logan Century“ nebodera svakako privlačna za mnoge međunarodne kompanije. Prostrane kancelarije, visoki plafoni i dobro raspoređeni noseći stubovi daju dovoljno prostora čak i najzahtevnijim kompanijama.

Glavni arhitekta i direktor „DLN“ biroa, Phiyona Auyeung saopštio je da je njegov biro primenio postmoderni stil u arhitekturi kada je u pitanju dizajn nebodera „Nanning Logan Century“ te da je ponosan što je taj biro dobio mogućnost da ponudi svoju stručnost i izradi projekat nove znamenitosti grada Naninga. Neboder je dizajniran tako da zadovolji jedinstvene potrebe kompanija za kancelarijskim prostorom ali i da na originalan način prikaže neboder kao buduću veličanstvenu atrakciju ovog grada svetske klase.

Biro „DLN“ je u svom projektu nebodera uključio i park na krovu zgrade veličine 2,000m², sa podijumom i zelenom površinom za rekreaciju i druženje. Na visini od 82 sprata, biro je zamislio najvišu platformu za posmatranje, sa liftovima koji dostižu brzinu i do 6m u sekundi, omogućavajući svakom posetiocu fantastičan pogled na grad Naning.

Grad Naning nalazi se blizu Hong Konga i Makaoa ali i na maloj udaljenosti od Vijetnama. Ovakva geografska prednost čini Naning ključnim komercijalnim i komunikacionim centrom koji povezuje Kinu i Jugoistočnu Aziju, pri čemu posebno uživajući u prednostima koje dobija zahvaljujući ASEAN-Kineskom Sporazumu o Slobodnoj Trgovini. Dobro razvijena infrastruktura i buduća lokacija „Nanning Logan Century“ nebodera takođe omogućava dobru pristupačnost kada je u pitanju transportna mreža.

Izgradnja nebodera po fazama započela je 2013. godine, a za sve ovo vreme pokušavao se ispratiti ubrzani razvoj grada ali i celog regiona Južne Kine. Završetak izgradnje planiran je za 2017. godinu.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;