INFONET-468X60-BANNER

Hju Ro Hun kuća

09.07.2015. | Ignant

Arhitektonski biro Iroje KHM Architects je završio kuću Hju Ro Hun u Južnoj Koreji. Kuća se nalazi na parceli između grada i okružujućih planina. Prednja strana pruža poglede na urbani pejzaž grada Kvangdžu, dok je zadnji deo kuće orijentisan ka planinama.

Otvaranjem transparentnih ulaznih vrata, ulazite u kuću, stupajući na dugačko stepenište koje izgleda kao arhitektonski kanjon. Dve drvene kutije pružaju utisak masivne skulpture u pejzažu.

Jedna struktura sadrži dnevnu sobu i trpezariju, dok druga kutija smešta glavnu spavaću sobu i radnu sobu, a druga kutija u strukturi smešta dve spavaće sobe i radne sobe za dve ćerke.

Arhitekte su stvorile dinamički prostor iznad dnevne sobe. Sa devet metara spratne visine, iznad dnevnog boravka je stvorena lebdeća dupla spavaća soba sa bambus baštom. Kroz krovni svetlarnik ulazi sunčeva svetlost koja se kreće, stvarajući dinamiku u tom prostoru.

Horizontalni i vertikalni putevi ka spoljašnjosti i unutrašnjosti se upliću stalno i stvaraju jedinstvenu uzbudljivu atmosferu u ovom raznovrsnom prostoru.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;