INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Energetski efikasna vila u Švajcarskoj

06.07.2015. | Inhabitat

Ova ekološka vila u Švajcarskoj, projektovana od strane kineskog arhitektonskog biroa Design paradigms, je energetski efikasan dom sa zelenim krovom u kome živi konsultant za zaštitu životne sredine.


Vila pod nazivom Kutija dragulja koristi pasivne i aktivne energetske izvore, sa posebnim fokusom na solarne i geotermalne izvore. Ona ispunjava sve lokalne i eko-sertifikacione standarde i deluje kao neka vrsta izgrađenog pejzaža, odražavajući urbano i prirodno okruženje.

Arhitekte su maksimalno iskoristile dugačku i usku parcelu deljenjem glavnog volumena zgrade u različite nivoe sa spoljašnjom strukturom omotača i četvorovodnim krovom.

Njen omotač preuzima najviše toplotpnog dobitka tokom najtoplijih sati tokom dana, dok transparentna zapadna fasada omogućava prodor prirodne svetlosti u zgradu. Vertikalne PVC žaluzine štite zapadnu fasadu i prate sunčevu putanju.

Kuća štiti privatnost svojih stanara od spoljašnjih pogleda, pružajući optimalne nivoe transparentnosti neophodne za stvaranje prijatnog prostora. Arhitekte su koristile lokalni materijal za gradnju kuće i morali su da se usklade sa švajcarskim standardima energetske efikasnosti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;