INFONET-468X60-BANNER

Minimalistički stan u Madridu

06.05.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Firma mycc oficina de arquitectura je španski arhitektonski biro sa sedištem u Madridu. Oni su 2012. godine projektovali neverovatan stan, koji je površine od samo dvadeset metara kvadranih i zapremine od stotinu metara kubnih.

U ovom ograničenom prostoru jedna osoba je u stanju da živi i radi, a da se pritom oseća prijatno i nezbijeno. Kako bi kombinovali udobnosti i funkcionalnost u ovako malom prostoru, arhitekte su projektovale stan kao uzdužnu pravougaonik koji je podeljen horizontalno i vertikalno.

Raznovrsni stepenasti niovi olakšavaju kretanje iz jednog segmenta u drugi u roku od nekoliko sekundi. Zbog svoje otvorenosti prostora, sobe su vizuelno povezane i dobijaju dašak prostranstva i transparentnosti, što je ojačano prodorom prirodne svetlosti kroz krovni svetlarnik i jednostavnosti rasporeda.

Moderan dizajn enterijera sa jasnim linijskim rasporedima i razgraničenim funkcijama predstavlja oličenje ovog stana, sa završnim elementima u vidu akcenata u prostoru koji ovom malenom stanu daju odliku odličnog životnog prostora.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;