INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Neverovatan enterijer restorana u Tokiju koristi hiljade raznobojnih kablova

27.04.2015. | Inhabitat

Jedan od omiljenih japanskih arhitekata, Kengo Kuma, je nedavno renovirao maleni restoran pod nazivom Tetčan. Restoran, poznat po svojoj dobroj japanskoj kuhinji, je smešten u zapadnom predgrađu Tokija i sada je jedno od najpopularniji mesta u toj oblasti.

Ali, ovo nije samo zbog kvaliteta hrane koja se služi u restoranu, već i zbog neverovatnog enterijera koji je Kengo Kuma projektovao. Hiljade raznobojnih LAN kablova i reciklirani akrilni nusproizvodi stvaraju jedinstven enterijer.

Tetčan je smešten u Kičijođi, predgrađu u zapadnom Tokiju koje je popularano po svojim modernim buticima, praktičnim robnim kućama i velikim parkom. Arhitekta sumira to najbolje, rekavši da je to „čudesna sporedna ulica koja još uvek zadržava atmosferu tezga crnog tržišta u periodu posle Druguog svetskog rata“. Ovaj maleni restoran je renoviran prošle godine i postao je jedinstveno mesto na ovom području.

U prizemlju bar i barske stolice deluju kao da su napravljene od leda, ali je to u stvari odbačeni istopljeni akrilni nusproizvod. Ali najbolje od svega se nalazi u prostoriji na prvom spratu, gde je arhitekta Kuma iskoristio stotine raznobojnih LAN kablova za ukrašavanje nameštaja i dekoraciju zidova. 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;