INFONET-468X60-BANNER

Prostrani pariski stan od samo 27 kvadrata

27.04.2015. | Inhabitat

Dizajner Ričard Žibalt je angažovan da stvori svetao, otvoren prostor od jednog malenog stana u Parizu za potrebe para. Sa samo 27 metara kvadratnih površine, ovaj maleni pariski stan sada ima svetlu i prostranu atmosferu optimizovanu za moderan život sa obiljem prostora za skladištenje i pametnim rešenjima koji olakšavaju život u malim prostorima.

Dnevni boravak se nalazi u prednjoj polovini stana kako bi iskoristio velike prozore i obilje prirodne svetlosti koja prodire u njega. Kupatilo je prilagođeno tako da zauzima što je moguće manje prostora, i zauzima samo 2,5 metara kvadratnih.

Spavaća soba je pametno osmišljena sa velikim prostorom za skladištenje i krevetom koji se podiže tako da otkriva još prostora sa odlaganje stvari, zajedno sa prostorom za mačku. Ona se nalazi iza kuhinje/dnevnog prostora i do nje se dolazi preko malenog stepeništa.

U kuhinji, skriveni frižider se uklapa u bešavnu liniju ugrađenih kuhinjskih elemenata kako bi stvorio minimalistički izgled, dok se kuhinjsko ostrvo (radni element u sredini kuhinje) može pomerati kako bi se stvorilo više prostora u dnevnom boravku kada je to potrebno.

Klizna vrata mogu da se koristi kako bi se izolovala spavaća soba od dnevnog boravka, a sva tehnika i uređaji su pametno sakriveni iza glatkih drvenih površina. Postoji čak i kredenac za mačku koji joj omogućava da putuje kroz tunel iz jedne prostorije do drugue, stvarajući maleni stan idealnim za život u gradu za četvoronožno umiljato stvorenje i dvoje ljudi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;