INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Proširenje doma nalik kapsuli čuva postojeće zelene površine

27.04.2015. | Dezeen

Ovo betonsko i drveno proširenje kuće u Meksiku se nadvija nad i obuhvata veliko dvorište. Dve strukture, kolektivno nazvane „La Cápsula“, se nalaze jedna naspram druge, smeštajući različite vrste prostora - jedna radni prostor, a druga stambene oblasti.

Lokalni biro Noborders Collective je projektovao proširenje, dok je građevinska firma MIISA izgradila strukture za klijente koji nisu želeli da nove strukture ometaju ili menjanju postojeće zelene površine vrta.

Postojeća kuća je smeštena u naselju Kolonija del Vale u gradu Montereju, Meksiko. Dve povšine strukture su dodate iznad dvorišta od 144 metara kvadratnih i postavljene na suprotnim krajevima kuće.

Uprkos njihovom kontrastnom izgledu - jedan deo prati ugaone betonske oblike, dok drugi ima ortogonalni izgled nalik rešetkama - strukture stvaraju okruženje koje deluje dosledno i kompatibilno sa postojećom kućom.

Jedno od proširenja, struktura obavijena u staklu i betonu, smešta novi kancelarijski prostor. Drugo, čelična konstrukcija obavijena sa drvenim panelima, pruža terasu povezanu sa dnevnom sobom u prizemlju i balkon za glavnu spavaću sobu na prvom spratu.

Dve strukture razdvajaju različite funkcije. Deo koji smešta novi kancelarijski prostor je delimično podržan sa belim obodnim zidom i dva ugaona crna stuba. Staklo je podržano sa belim okvirima.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;