INFONET-468X60-BANNER

Apartman ujedinjen velikim kavezom

16.03.2015. | Design Milk

Ovaj stan od 100 metara kvadratnih površine je projektovan od strane biroa Produce, i smešten je u okrugu Novena u Singapuru. Stan je posebno projektovan za potrebe svog vlasnika Vun Tai Hoa, kolekcionara umetnina, kritičara, autora i direktora za medije i marketing Nacionalne galerije Singapura.

Prostor je morao da odgovara vlasniku, uglednom gospodinu, i bilo je potrebno da on održava njegov karakter i izrazi njegov život, kroz umetnost koju voli.

Posmatrajući umetnost koju njihov klijent sakuplja, tačnije umetnička dela autora Džejn Li i Han Sai Pora, arhitektonski biro Produce je izabrao da se fokurisa na suštinu njihovih dela i došao na ideju da koristi jedan objekat - monoform. Monoform je jedan veliki komad nameštaja nalik kavezu koji spaja sve aspekte apartmana i podržava klijentov način života.

Monoform strutkura ima funkciju police za knjige, ormana, stola, police za vino, i što je najvažnije, umetničke skulpture u prostoru. Tanke, čelične šipke se pojavljuju u svakom delu stana, objedinjavajući dizajn.

„Umoran sam od korišćenja umetničkih dela kako bi pokazao da volim umetnost. Želim da živim u prostoru koji je sam po sebi umetničko delo“, obrazložio je gospodin vun svoje stavove.

Betonski lavabo je obešen sa monoform strukture iznad stepeništa, koristeći na taj način svaki kvadratni centimetar prostora, dok je monoform struktura takođe korišena za pridržavanje jednog kraja trpezarijskog stola.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;