INFONET-468X60-BANNER

Italijanski dizajner jahta predstavio projekat za plutajuće selo

24.02.2015. | Gizmag

Italijanski dizajner jahta Kristian Grande je nedavno predstavio projekat plutajućeg sela. Projekat, nazvan Abifloat, poseduje kolekciju plutajućih domova koji inkorporiraju modularni i održivi dizajn.

Abifloat poseduje klaster od deset kuća koje mere 6,5 sa 3,25 metara i koje se granaju od centralne rive. Svaka pojedinačna zgrada može biti personalizovana unutra i spolja zbog modularnog sistema, a ležajevi mogu da podrže strukture na dva nivoa. Jednostavni usklađivanjem niza klastera zajedno možete lako napraviti plutajuće selo, hotel, tržni centar ili čak i kancelarijski prostor na vodi.

„Projekat kuća-brod je zamišljen da ponudi visok nivo prilagođavanja spoljašnjih i unutrašnjih elemenata“, kaže Kristijan Grande. „Stanar može da se zabavi ne samo u konfiguraciji idealnog životnog prostora, već i u izboru energetski efikasnih elemenata i sistema kućne automatike.“

Projekat iskorišćava prelepe poglede na otvorenu vodu i uključuje klizna staklena vrata od poda do plafona koja spajaju stambeni prostor za spoljašnjom palubom-tremom. Drugi moduli uključuju krovnu terasu, spoljašnje obedovanje i/ili privatne dnevne boravke na otvorenom. Svaki plutajući dom ima poseban ulaz, modularni nameštaj i vez za čamac.

Tehnologiju iza koncepta Abifloat sela odlikuje sistem ležišta napravljen od aluminijumskih stubova i veza, plovnost, tehnologija sendvič zidova napravljena od reciklirane plastike, kao i toplotna izolacija napravljena od lagane slame, plute ili iverice sitno zbijene.

Svaka fasada je presvučena sa atraktivnim panelima od tikovine, dok je krov (peta fasada) ravan i napravljen od aluminijuma i obložen sa solarnim panelima. Podovi u kućama su dizajnirani tako da smešteju elektro, vodovodne i kanalizacione instalacije kao što su pumpe, kompresori i rezervoari za otpad.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;