INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Savremena betonska kapela kakvu do sada niste videli

26.01.2015. | Dezeen

Ne morate da budete religiozni da bi vas oduševila Kapela Kardedeu (Capilla Cardedeu), savremena betonska kapela koja dramatično štrči na ivici vulkanskog bazena El Salvadora.

Minimalistička struktura je projektovana od strane biroa EMC Arquitectura iz San Salvadora, i ona konzolno štrči preko planine kako bi približila ljude što više spektakulatnom planinskom jezeru koje se nalazi ispod. Kapela u obliku klina je otvorena na oba kraja kako bi se maksimizirala unakrsna ventilacija u tropskoj klimi.

Smeštena na vrhu travnate humke, Kapela Kardedeu poseduje minimalistički, smerni dizajn koji ne skreće pažnju na sebe. Klinasta kapela je otvorena sa obe strane, sa manjim otvorom koji služi kao ulazna tačka. Betonska konstrukcija je podignuta iznad zemlje, sa jednim oštrim uglom koji se delimično proteže preko ivice.

Unutar kapele, redovi jednostavnih drvenih klupa gledaju ka betonskom pultu i spektakularnom pogledu iza njega. Struktura je podržana sa preklapajućim I gredama koji formiraju oblik krsta, i koje su smeštene van centra na desno od govornice.

Ogrebotine u betonu stvorene od strane drvene oplate su namerno ostavljene netaknute kako bi se stvorio zanimljiv teksturni efekat.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;