INFONET-468X60-BANNER

Nameštaj susreće inženjering: Kružni trepzarijski sto

25.12.2014. | Design Milk

Jedan od najskupljih trpezarijskih stolova ikada proizveden je takođe jedan od najviše projektovanih i komplikovanijh: „Fletcher Capstan“ će vas koštati neverovatnih 75.000 američkih dolara, ali za one sa dubokim džepovima, izgledi lica njihovih gostiju koji gledaju kako se on proširuje će možda opravdati tu cenu.

Sto počinje sa relativno kompaktnih 2 metara prečnika i proširuje se na čitavih 10 metara prečnika za nekoliko sekundi, zahvaljujući složenom unutrašnjem mehanizmu!

Sto je napravljen od strane kompanije Fletcher iz Velike Britanije, i on je zasnovan na dizajnu koji datira još iz 1835. godine. Šest lišća u obliku klina se izvlače i otkrivaju oblik zvezde koja se povećava kako se sto proširuje. Kako biste otvorili celokupnu zvezdu i proširili sto, vi samo jednostavno treba da prihvatite ivicu stola i da počnete da ga vrtite u krug.

Jednom kada je sto u potpunosti proširen, on se uklapa tako neprimetno da nikada ne biste pretpostavili da je on započeo kao mnogo manji sto. Ugrađeni nastavci eliminišu potrebu za skladištenje dodatnih elemenata (tj. lišća) u ormanu ili plakaru. Unutar baze se nalazi skriveni rotirajući i gurajući mehanizam napravljen od metala.

Ne želite da uložite napor u ručno proširenje stola? Sa tom cenom, verovatno je dobra stvar što kompanija Flečer nudi kao opciju automatizaciju procesa sa daljinskim upravljačem.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;