INFONET-468X60-BANNER

ENERGOTEHNA – Izgradnja gasovoda, naftovoda i industrijskih postojenja

10.11.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Energotehna d.o.o. je privatno preduzeće osnovano 2005. godine. Energotehna pruža usluge i inženjering rešenja za građevinsku i mašinsku industriju. Osnovna delatnost je izgradnja gasovoda, naftovoda i industrijskih postojenja. Rad preduzeća utvrđen je ustanovljenim procedurama koje su usmerene ka sistematizaciji i racionalizaciji upravljanja, stalnom unapređenju rada, usavršavanju i obrazovanju radnika i bezbednosti na radu.

Kompanija Energotehna poseduje sertifikate i licence:

  • ISO 9001:2008 – Integrisani sistem menadžmenta
  • SRPS ISO/IEC 17025:2006 – Laboratorija za ispitivanje gasovoda i posuda pod pritiskom
  • SRPS EN ISO 3834-2:2008 – Opšti zahtevi kvaliteta za zavarivanje topljenjem metalnih materijala kako u radionici tako i na terenu.
  • P032M1, I031M1, I030M1 – Velika licenca za izvođenje i projektovanje termotehničkih, termoenergetskih, procesnih i gasnih instalacija na objektima za proizvodnju i preradu nafte i gasa, međunarodnim i magistralnim gasovodima i naftovodima za transport, gasovodima nazivnog radnog natpritiska preko 16 bara ako prelaze preko teritorije najmanje dve opštine, skladištima nafte, gasa i naftnih derivata kapaciteta preko 500 tona i magistralnim i regionalnim toplovodima.

Izgradnja gasovoda

Kompanija Energotehna je specijalizovana za radove na izgradnji gasovoda u teškim vremenskim i geografskim uslovima. Tim rukovodilaca radova sa višegodišnjim iskustvom u izgradnji je sposoban da u optimalnom roku organizuje izgradnju, a vrhunski zavarivači, cevari i operateri mehanizacijom sprovedu u delo i najzahtevnije zadatke. Specijalizovana oprema i mehanizacija su optimizovani tako da u što kraćem roku i sa najmanje troška uz poštovanje bezbedonosnih procedura omoguće realizaciju svakog projekta.

Industrijska izgradnja

Dugogodišnjim radom za Naftnu Industriju Srbije, kompanija je stekla nezamenjivo iskustvo u izgradnji industrijskih objekata. Bilo da se radi o projektovanju i izgradnji čeličnih rezervoara za naftu i neftne derivate, o sfernim rezervoarima za TNG ili je potrebno izgraditi kompletno skladište, kompanija će izaći svojim klijentima u susret, poštujući njihove zahteve i potrebe.

Projektuju i izrađuju izmenjivače toplote, filterske i merne skidove i ostalu procesnu opremu. Izrađuju objekte za smeštaj opreme kao i kompletne instalacije kao što su pumpne stanice, filterske i prečistačke stanice, objekte za protivpožarnu zaštitu, kotlarnice, glavne mernoregulacione stanice.

Poseduju neophodne licence za projektovanje i izgradnju skladišta nafte i naftinih derivata. U saradnji sa partnerskim kompanijama iz oblasti elektrike i automatizacije, kao i građevinskih radova nude kompletne radove po principu „ključ u ruke“.

Laboratorija za ispitivanje posuda pod pritiskom

U okviru kompanije Energotehna d.o.o. posluje i organizacioni deo Energotehna Laboratorija. Energotehna Laboratorija poseduje ovlašćenje za obavaljanje delatnosti ispitivanja SRPS ISO/IEC 17025:2006 izdato od strane Akreditacionog tela Srbije – ATS.

Akreditacija se odnosi na sledeće:

  • Ispitivanje stabilnih posuda pod pritiskom
  • Ispitivanje gasovoda na čvrstoću i ne propusnost
  • Ispitivanje poroznosti hidroizolacije

Tehnička i kadrovska opremljenost ovog organizacionog dela kompanije, stvara ambijent za profesionalno, kvalitetno i nepristrasno obavljanje poslova.

Ciljevi i Vizija

Kompanija pripisuje svoj uspeh fleksibilnosti i učenju, profesionalizamu, posvećenosti, održivom rastu i doslednoj profitabilnosti, zadržavajući obostrano korisne odnose sa svim klijentima, dobavljačima, podizvođačima i zaposlenima. Kompanija je posvećena izgradnji na pravi način, u pravo vreme i svaki put obezbeđuje visok kvalitet, sigurnu i pouzdanu izgradnju i izvesnost završetka svim svojim cenjenim kupcima. Kompanija pruža podršku drugim lokalnim preduzećima i društveno je aktivna i odgovorna. Energotehna je prijateljski nastrojena prema životnoj sredini u kojoj posluje.

Deo spiska referentnih naručioca:

  • Naftna industrija Srbije, Novi Sad
  • Srbijagas, Novi Sad
  • Jugoros gaz, Beograd
  • Ludan group, Izrael
  • Siemens, Beograd
  • JKP Novosadska Toplana
  • Promont group, Novi Sad
  • JP Panonske Elektrane...

Energotehna nastoji da svaki put da najbolje i da gradi kao za sebe.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;