INFONET-468X60-BANNER

Maleni stan od 27 kvadrata poseduje genijalnu zbirku nameštaja koji štedi prostor

06.11.2014. | Arch Daily

Život u megapolisima deluje kao sinonim za neprijatne i skučene životne uslove, ali ne i za Fabija Čermana, brazilskog arhitekte koji je koristio multifunkcionalni nameštaj kako bi transformisao svoj stan od 27 metara kvadratnih u prostorni i elegantni prostor.

Stan, nazvan Studio Brasilia 27 (SB27), se nalazi u Braziliji u Brazilu i on kreativno obuhvata sve pogodnosti mnogo većeg stana, sa dosta preostalog prostora u kome je arhitekta Čerman mogao da izrazi svoju umetničku ličnost.

Jedan od ključnih elemenata u Čermanovom prostorno efikasnom stanu jeste italijanski multifunkcionalni modul koji kombinuje sofu i krevet na rasklapanje u jednom kompaktnom komadu nameštaja. Noću se krevet rasklapa preko sofe, dok se pravougana polica pretvara u nosače kreveta.

Nasuprot kreveta/sofe se nalazi zidni panel koji postaje sto kada se spusti u horizontalni položaj. Kada se sto ne koristi, složive stolice i baza trpezarijskog stola se mogu uredno složiti u ormanu.

Arhitekta Čerman je čak i opremio svoj mali stan sa pomoćnim ležajem za gosta koji se rasklapa spuštanjem iz zidnog panela. Fotelja „Diz“ i stolica „Mocho“, dizajnirani od strane „oca brazilskog dizajna nameštaja“ Serđa Rodrigeza, dodaju ekstra dizajnerski šmek stanu.

Živopisne keramičke pločice u kuhinji su inspirisane motivima Brazila i one su dizajnirane od strane umetnika Žoao Enrikea kako bi dale vizuelni kontrast pretežno neutralnim tonovima u stanu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;