INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dani otvorenih vrata – TERRA SRBIJA

10.11.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Sa željom da partnere upozna sa inovacijama i unapređenjima brendova koje zastupa Terra Srbija unazad nekoliko godina organizuje Dan otvorenih vrata. Ove godine Dan otvorenih vrata organizovan je sredinom maja u sedištu u Beogradu, a sredinom septembra u poslovnoj jedinici Terra Srbija u Nišu. Dobar odziv posetilaca iz zemlje i regiona najbolji je pokazatelj da je organizovanje tog jednodnevnog događaja opravdano.

Budući da je Terra Srbija ovlašćeni prodavac i serviser renomiranog britanskog proizvođača mašina JCB, posetiocima je predstavljena široka lepeza JCB mašina, priključaka za različite namene, kao i originalnih rezervnih delova. Ljubitelji JCB mehanizacije imali su prilike da uz pomoć stručnog osoblja Terra Srbija testiraju rad nekoliko modela kombinirki najnovije generacije, kao i ostalih mašina iz JCB pro izvodnog programa, koje takođe imaju brojne inovacije.

JCB – I dalje najprodavanija kombinirka na svetu

Kombinovani rovokopači-utovarivači britanskog proizvođača JCB prednjače u odnosu na konkurenciju u pogledu produktivnosti, ekonomičnosti rada mašine i udobnosti. Od 1953, kada je prvi put proizvedena mašina tog tipa, pa do danas, u fabrikama JCB se stalno ulaže u njihov razvoj. Tako nove generacije popularne „kombinirke“ tipa 3CX ECO i 4CX ECO, zahvaljujući inovativnim EcoDig, EcoLoad i EcoRoad sistemima sa tri hidraulične pumpe, korisnicama štedi i do 16% goriva pri tipičnim dnevnim opterećenjima.

Posetioci su imali prilike i da se uvere i u brojna druga poboljšanja na tom tipu mašina: poboljšanu kabinu za bolji komfor rukovaoca; nove snažnije kočnice s proporcionalnim kočenjem i poboljšanjima u pogledu potrošnje goriva; dvosmerni hidraulični krug na kopačkoj grani mašine koji omogućava primenu širokog spektra radnih alata; devet metara fabrički montiranog hidrauličnog creva; grejano prednje staklo – po prvi put upotrebljeno na građevinskim mašinama i uređaj za tople napitke unutar kabine.

Među korisnicima izuzetno je prihvaćen JCB „LiveLink“, softverski sistem koji omogućuje vlasnicima da daljinski nadziru i upravljaju svojim JCB mašinama. Informacije o upravljanju, kao što su: vreme rada mašine, lokacija u realnom vremenu, izveštavanje o potrošnji i nivou goriva, upozorenja o problemima u realnom vremenu i sl. dostupna su korisnicima putem interneta, elektronske pošte ili mobilnog telefona.

Paleta JCB kombinovanih rovokopača-utovarivača ove godine je bogatija za još jedan model - JCB 5CX. Taj model je najsnažniji i najproduktivniji od svih modela kombinirki do sada proizvedenih. Stoga ne čudi da je izazvao najveću pažnju posetilaca dana otvorenih vrata Terra Srbija.

Rastuća popularnost JCB kompaktnih bagera

Zahvaljujući primenljivosti u različitim uslovima rada, mini i midi bageri, za koji se sve više koristi naziv kompaktni bageri, imaju u svetu rastući trend i sve značajniji udeo u prodaji vodećih svetskih proizvođača. JCB ima lepezu od 20 modela kompaktnih bagera težine do 8 tona koji se, u zavisnosti od operativne težine svrstavaju u tri kategorije: mikro, mini i midi bageri.

JCB mikro bageri guseničari modela JCB 8008 i JCB 8010, operativne težine od 1 tone, pogodni su za rad u teško dostupnim mestima i u veoma ograničenom prostoru - recimo unutar zgrada. Iako su mali po gabaritima, imaju veliku snagu, odličnu stabilnost i performanse.

JCB mini bageri guseničari su operativne težine od 1 do 6 tona. Mini bageri operativne težine do 2 tone izdvajaju se od sličnih mašina drugih proizvođača po ključnim karakteristikama: udobnost, kontrolabilnost, pouzdanost i performanse. Novi modeli JCB 8026 obezbeđuju preciznu kontrolu, izvanredno rešen pristup za servis i i izuzetnu udobnost za rad.

Modeli mini bagera od 3 do 5 tona: JCB 8030, JCB 8035, JCB 8040, JCB 8045 i JCB 8050 su kompaktne mašine sa nultim zakretanjem zadnje strane mašina (ZTS). ZTS dizajn omogućava da mašina rotira unutar širine gusenica, što je naročito korisno u skučenom prostoru.

JCB midi bageri guseničari su težine preko 6 tona. Velika prednost je lokacija motora sa strane mašine, čime se dobila odlična vidljivost iz kabine i lak pristup za servisiranje mašine. Modeli JCB 8055 RTS i ZTS su po svojim performansama superiorni u tesnim prostorima.

Novi model JCB 85 Z-1 ima operativnu težinu 8 tona i mogućnosti okretanja u širini gusenica. Ima i inoviran način montiranja grane, koje joj daje veliku fleksibilsnost i mogućnost zakretanja u stranu, što je velika prednosti prilikom rada u uskom prostoru. Jedinstvenosti ovog modela midi bagera doprinosi i tzv. X-okvir podstroja, sličan dizajnu velikih bagera. Takav dizajn daje čvstu strukturu koja je otporna na savijanje prilikom kretanja po neravnom terenu.

Novi JCB mini i midi bageri proizvedeni su od najkvalitetnijih komponenti. Pojačani podvoz i primena najnovijih tehnoloških rešenja omogućavaju visoku produktivnost i pouzdanosti u radu. Sve tipove JCB mini i midi bagera prate i brojni priključni uređaji koji daju izvanrednu mogućnost primene mašina u svim uslovima rada. Imajući u vidu nedavno predstavljene brojne inovacije i poboljšanja performansi JCB mini i midi bagera može se očekivati dobar prijem od strane korisnika.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


TENGE-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER
West Balkans Machinery

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;