INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ove malene kolibe izgrađene od drveta su savršeno romantično mesto

30.10.2014. | Inhabitat

Lisabonski arhitekta Manuel Ajres Mateus je transformisao par ribarskih koliba u Grandoli, Portugalu u dve romantične kolibe pored obale koje su u potpunosti izgrađene od recikliranog drveta.

Smeštene na obali reke Sado i okružene prekrasnim močvarnim pejzažom, kolibe „Cabanas no Rio“ odišu vanvremenskim šarmom koji je postignut kroz jednostavne i ruralne arhetipske siluete. Dve drvene kolibe mere svaka po 14 metara kvadratnih i mogu biti iznajmljene za romantični beg u prirodu za dvoje.

Arhitekta Mateus je prvobitno nabavio dve ribarske kolibice sa mesta izgradnje novog pristaništa i preneo ih do sadašnje, tiše lokacije. On je zatim kolibe ogolio do njihovih originalnih oblika, menjajući krov od talasastog lima sa kosim drvenim krovovima i menjajući orijentaciju drvenih obloga sa horizontalne na vertikalnu. Par koliba se sada nalazi na malom drvenom tremu koji se proteže ka rečnom toku.

Kolibe su podeljene na dva glavna prostora: deo za spavanje i dnevnu sobu. Prva koliba smešta spavaću sobu i kupatilo sa tuš kabinom koji se može koristiti na zatvorenom ili otvorenom prostoru u zavisnosti od postavljanja kliznih vrata.

Druga koliba se sastoji od dnevne sobe sa malim kuhinjskim prostorom koji se može koristiti za pripremu jednostavnih obroka. Cene iznajmljivanja koliba počinju od 200 evra po noći i uključuje besplatni internet, doručak i korišćenje kajaka.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;