INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Skulpturalna kuća zvona je dom za pijanistkinju

20.10.2014. | Dezeen

Kuća zvona (Chimes House), projekat arhitektonskog biroa David Sheppard Architects, je savršen dom za pijanistu osvetljen obiljem prirodne svetlosti. Klijentkinja je zahtevala dom koji može da smesti njena dva klavira, a arhitekte su odgovorile sa strukturom sa zelenim krovovima koja hvata svetlost sa svih strana. Okružena tipičnim kućama od crvene cigle, kuća hoda tankom linijom između uklapanja u okruženje i kontrastiranju okolnom dominantnom stilu gradnje.

Vlasnica Kuće zvona se odlučila za samo jednu spavaću sobu, ali je insistirala na tom da ima dovoljno prostora za smeštaj svoja dva klavira. Projekat je osmišljen za minimalni život pored svog bivšeg doma, koji je prodala kako bi finansirala izgradnju nove kuće.

Arhitekte su bile inspirisane konceptom euritmije Rudolfa Stajnera - ekspresivna tehnika kretanja projektovanja prostora. Skulpturalni enterijer kuće se širi i skuplja, dajući utisak kliženja kroz prostor između susednih objekata.

Ograda od cigli ispred kuće se pomera mehanički i pruža pristup vanuličnom parkiranju i zakrivljenim ulaznim vratima, a otvori u volumenu objekta na ulaznoj fasadi pružaju dodatnu ventilaciju celoj kući.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;