INFONET-468X60-BANNER

Pop-up hotel nudi reciklirane sobe izgrađene za samo 250 evra

16.10.2014. | Dezeen

Ovaj super privremeni hotel se pojavio u neočekivanim mestima širom festivala „Pozorišta sveta“ u nemačkom gradu Manhajm. Hotel je zamisao dizajn kolektiva „Raumlabor“ i izgrađen je od strane studenata arhitekture iz celog sveta i talentovanih pojedinaca od pronađenih ili recikliranih materijala sa strogim budžetom od po samo 250 evra po sobi.

Dvadeset i dve sobe hotela „Shabby Shabby“ su rasprostranjene na neočekivanim lokacijama, uključujući i na visokim krovovima, užurbanim tržnicama i spokojnim mestima pored reke. One su izgrađene od pronađenog ili recikliranog materijala uključujući delove skela, paleta i polikarbonatnih panela.

Koncept soba nazvan „Hedonist“ je delo studenta Nunoa Pimenta i one predstavljaju minijaturni providni omaž arhitekturi Mis van der Roa. „Collini Bay Resort“ se sastoji od niza soba napravljenih od recikliranih drvenih klupa sa krevetima sa pogledima na gradsku luku.

„Fairy Tank“ sobe su podignute na skelama i nude gostima krevet, ormarić i mini bazen unutar gradskog parka u centru. Interesantnih 22 sobe ovog privremenog hotela su izgrađene tokom maja i juna ove godine, za vreme trajanja festivala „Theater der Welt“ u Manhajmu, Nemačka.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;