INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Upečatljiva kuća od crnog stakla reflektuje svoje bujno okruženje

08.10.2014. | Design Milk

Ova veličanstvena kuća koja se nalazi u Londonu, Velika Britanija, je nedavno završena od strane arhitekte Iana Mekčesnija (Ian McChesney). Kuća je u potpunosti odevena sa mat crnim staklom, te se fasada ponaša kao veliko crno ogledalo, odražavajući okolinu koja okružuje kuću.

Ne samo da je arhitekta Ian Mekčesni projektovao kuću, on je takođe i projektovao sve elemente pejzaža oko kuće. Kuća je nazvana „Kuća drveta“ zbog dva velika stabla turskog hrasta koji okružuju strane kuće, dok cvetne leje oivčuju stazu koja vodi do ulaza u kuću.

Prozori punih spratnih visina omogućavaju prodor svetlosti duboko u celokupne prostore objekta, a ona takođe na ovaj način zamagljuje granicu između enterijera i eksterijera.

Moderna peć na drva je centralna tačka dnevnog boravka. Cik-cak stepenište od hrastovine spaja dva nivoa objekta, sa staklenim svetlarnikom koji osvetljava put. Sve spavaće sobe imaju prelepe poglede na bujno zelenilo koje okružuje kuću.

„Kuća drveta“ se nalazi na zaštićenom državnom zemljištu zbog svog prirodnog zelenila, koje je deo 345 zelenih površina širom Velike Britanije i koje su nazvane „stalni prostori za disanje“ i „mesta spokoja“ u urbanim naseljima.


 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;