INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prefabrikovana kuća izgrađena za samo četiri meseca

08.10.2014. | Design Milk

Nova, divna prefabrikovana kuća je nedavno sastavljena u brdima Sonome u Kaliforniji, SAD. Prefabrikovani objekat je nazvan Kloverdejl kuća i projektovana je od strane arhitektonskog biroa Elemental Architecture.

Kuća je projektovana sa prostornošću na umu gde obilje svetlosti preplavljuje enterijer iz koga se pružaju prelepi pogledi na dolinu ispod. Kloverdejl kuća je izgrađena van lokacije i montirana na licu mesta za samo četiri meseca.

Sa kancelarijama u Sijetlu i Palm Springsu, arhitekta Kris Pardo iz biroa Elemental Architecture je gradio spektakularne kuće širom Sjedinjenih Američkih Država. Njihov poslednji projekat jeste prelepi prefabrikovani Kloverdejl dom, koji je završen u decembru prošle godine u saradnji sa inovativnim proizvođačem prefabrikovanih domova, komapnijom Method Homes. Ova kuća na brdu je izgrađena sa nizom prefabrikovanih modula, i ona ima spektakularne poglede na vinograde doline Sonoma koja se nalazi ispod.

Kuća ima 214 metara kvadratnih prostora ispunjenog sa prirodnom svetlošću, u kome se nalaze i tri kupatila, tri spavaće sobe i obilje otvorenog prostora. Postoji veliki prizemni trem u prednjem delu objekta i bezen, kao i velika, drvena krovna terasa sa koje se pružaju najbolji pogledi na dolinu.

Za izgradnju svetle, moderne i prefabrikovane Kloverdejl kuća je bilo potrebno samo četiri meseca - od pripremnih radova i izlivanja temelja do gotove kuće sa celokupnim enterijerom.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;