INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vanmrežna, modularna, solarna koliba u Australiji

25.09.2014. | Dezeen

Ukoliko pravilno poštovanje prirode znači da trebamo lagano da gazimo po travi, arhitektonski biro Modscape je savršeno predstavio tu teoriju u ovoj samoodrživoj kolibi Tintaldra u Viktoriji, Australija.

Ova vanmrežna kuća je smeštena na južnoj obali reke Marej i opremljena je sa solarnim panelima, septičkom jamom i rezervoarima za kišnicu kako bi se obezbedio minimalni uticaj na životnu sredinu. Minimalistički dizajn je stvoren tako da ne oduzima pažnju sa prelepog okolnog planinskog pejzaža.

Ova kuća od 96 metara kvadratnih je naručena od strane klijenta koji provodi većinu svog vremena u inostranstvu, tako da je ona morala da bude projektovana i izgrađena tako da izdrži duge periode upražnjenosti i da zahteva lako i minimalno održavanje.

Krajnji projekat biroa Modscape jeste samoodrživa, jedno-modularna koliba obložena sa panelima od mešavine cinka i aluminijuma (brend: zincalume). Kada se koliba posmatra iz daljine, onda deluje kao da stapa sa pejzažom i poprima izgled vernakularne šupe.

Za razliku od skormnog eksterijera, enterijer je otvorenog plana i sastoji se od jasnih, savremenih linija i nameštaja. Hrastov parket, brodski pod i kamin dodaju na rustičnom elementu u inače vrlo modernom domu. Koliba je završena po ceni od 192.000 australijskih dolara.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;