INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Inovativne modularne eko kuće mogu biti vanmrežne u bilo kom okruženju

01.09.2014. | Inhabitat

Zahvaljujući pametnom pasivnom dizajnu, prozorima veličine od poda do plafona i drugim elementima strateškog projektovanja, ovaj maleni dom je dobro osvetljen i udoban tokom cele godine.

Fleksibilni domovi kompanije ECHO su napravljeni od prefabrikovanih modula od 3 metara kvadratnih i imaju prepoznatljiv piramidalni krov koji omogućava olakšani prodor prirodne svetlosti u unutrašnjost. Oni mogu stajati samostalno kao jednostavne baštenske šupe, ili se povezati sa drugim modulima kako bi se stvorio dodatni prostor za goste, studio ili kul mesto za tinejdžere.

Moduli su uglavnom izgrađeni od održivog drveta i poseduju snažne ekološke akreditive u okviru svog jednostavnog, ali ipak modernog dizajna. Ekološke kuće stoje na drvenoj platformi sa podesivim nogama koje jedva dodiruju zemlju i imaju minimalne temelje kako bi se smanjio uticaj na životnu sredinu.

One su idealne za udaljene lokacije, i mogu funkcionisati u potpunosti vanmrežno zahvaljujući fotonaponsklim panelima na krovu koje obezbeđuju energiju potrebnu za grejanje, osvetljenje i napajanje doma.

Modularne eko kuće su takođe u potpunosti prilagodljive, što omogućava vlasnicima da biraju između različitih rasporeda, završnih materijala u enterijeru, vrsti izolacije i spoljašnje obloge koje odgovaraju ukusu i potrebi vlasnika.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;