IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prelepa arhetipska seoska kuća od crvene opeke u Holandiji

08.08.2014. | Inhabitat

Holandski arhitektonski biro Bedaux de Brouwer je projektovao prelepu kuću od crvene cigle na neverovatno spokojnoj parceli okruženoj poljoprivrednim zemljištem. Šarmantni projekat nije imao samo nameru da iskoristi što je više moguće okolni pejzaž, već je koristio i lokalni materijal u izgradnji, dodatno spajajući kuću sa svojim prirodnim okruženjem.

Kuća od crvene cigle veličanstveno sedi u podnožju dugog seoskog puta sa neprekidnim pogledima na bujno zelenilo i široka polja. Kuća sa tri spavaće sobe je ukrašena sa dramatično naginjućim krovom prekrivenim sa crepom koji ima za cilj da dodatno poboljša karakter tradicionalne stare seoske kuće.

Drveni trem vodi u otvorenu dnevnu sobu i trpezarijski prostor. Veliki prozor pune spratne visine se nalazi na severozapadnom zidu, pružajući prelepe poglede na prirodni ambijent koji okružuje kuću. Zastakljeni hodnik je takođe postavljen u zadnjem delu kuće, a on povezuje imovinu sa postojećom štalom koja se koristi kao skladište.

Kroz celokupni proces projektovanja i izgradnje, glavni fokus arhitekata je bio da daju domu tradicionalni, ali ipak elegantni izgled koji kombinuje lokalno nasleđe sa savremenim sadržajima.

„Element koji povezuje je izrečen u staklenim i drvenim komponentama koje formiraju neku vrstu tranzicije između starog i novog vokabulara“, objašnjava arhitekta Piter Bedauks.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;